Hoppa till huvudinnehållet

Nyförvärven presenterade sig direkt för Gauthiod

Publicerad:
Reporter Pontus Pettersson
Pontus Pettersson
pontus.pettersson@nlt.se
Andreas Wingård och hans Gauthiod är igång med träningsmatchandet.
Andreas Wingård och hans Gauthiod är igång med träningsmatchandet. Foto: Thomas Kühnel

Träningsmatchandet för säsongen 2024 är igång och för IK Gauthiods del blev det seger direkt.

Division 2-klubben från Grästorp vann lördagens möte med division 3-klubben IFK Tidaholm med 2-1.

Matchen mellan Gauthiod och IFK Tidaholm spelades på Lunnevis konstgräs och i den första halvleken var målchanserna lätträknade. Desto mer hände då efter paus där gästerna, efter ett par bra hemmachanser, missade en straff (sköt över).

Istället var det Gauthiod som till slut fick utdelning när Timmie Salén, ny från Vara, hittade rätt efter en tilltrasslad situation. Några minuter senare kom 2-0 också och även då var det ett nyförvärv som var sist på bollen.

Det då Ismail Talic, ny från Sils IF, pricksköt in bollen efter ett inspel snett inåt bakåt från inhopparen Oliwer Evertsson. Tidaholm fick in en reducering i slutminuterna, men Gauthiod gick av planen som en vinnare.

”En väl genomförd förstamatch där vissa saker såg helt ok ut, men allt ska såklart slipas än mer de kommande veckorna. Vi förväntade oss ingen perfektion idag men ville ha en god arbetsinsats från samtliga spelare samt se linjer i det vi tränat på hittills. Jag tycker att båda dessa saker uppfylldes och det tar vi med oss framåt”, kommenterar tränaren Andreas Wingård till klubbens hemsida.

Nästa träningsmatch för Gauthiods del spelas kommande lördag, då Tidaholms GoIF gästar Lunnevi.

Startelva: William Antic, Anton Hellborg, Tim Skogsberg (45), Arvid Bergman, Oscar Fransson, Viktor Johansson, William Jensen (60), Erik Lundmark (85), Ismail Talic (70), Albin Durguti (60), Timmie Salén (60).

Avbytare: Alfred Larsson, Edvin Ahlqvist(45), Oliwer Evertsson(60), Gabriel Sundberg(85), Isac Ölvne (70), Måns Jonsson (60), Albin Jonsson (70).

Artikeltaggar

Fotboll

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.