Hoppa till huvudinnehållet

LFK vände och tappade i Borås: ”Precis så som vi vill anfalla”

Publicerad:
Reporter Pontus Pettersson
Pontus Pettersson
pontus.pettersson@nlt.se
Kenan Mulahusic, tränare i LFK.
Kenan Mulahusic, tränare i LFK. Foto: Sören Turesson

Det blev ett snöpligt slut på det som annars var en ganska bra värdemätare, när Lidköpings FK på söndagen åkte till Borås för att möta division 2-nykomlingen Bergdalen.

Matchen spelades i Ryda fotbollshall i Borås och det första målet i matchen, som kom efter en kvart, det var det Bergdalen som gjorde.

– Vi mötte ett bra lag, överraskande bra. Det märktes att de har ett bolltrillande spel som sitter, säger nye LFK-tränaren Kenan Mulahusic, som i början av den andra halvleken fick se sitt manskap vända på resultatet.

Simon Gustavsson prickade in 1-1 efter ett mönsteranfall, innan mittbacken Alfons Thörn fixade 2-1 på frispark.

– Första målet var precis så som vi vill anfalla, så det var skönt att få utdelning på det, säger Kenan Mulahusic och fortsätter:

– I det läget hade vi ganska bra kontroll och även chans att döda matchen.

Resultatet såg ut att stå sig matchtiden ut, men på tilläggstid kvitterade Bergdalen till 2-2.

– När de väl fick in kvitteringen på övertid så var det kanske rättvist i en sådan här match. Vi behöver få bort lite barnsjukdomar, men allt som allt så var det en bra värdemätare, säger Kenan Mulahusic.

Matchen var den tredje i ordningen av träningskaraktär för LFK. Tidigare har division 2-klubben spelat 0-0 mot superettan-klubben Skövde AIK, samt 1-2 mot division 3-klubben IFK Mariestad.

– Vi spelar en lite snabbare fotboll, och ett annat försvarsspel, i år så det kommer ta ett tag att vänja sig, säger LFK-tränaren.

Mål: Simon Gustavsson, Alfons Thörn.

Startelva (4-3-3): Joel Thorstensson - Olle Norstedt Johansson, Albin Halimi, Alfons Thörn, Jonatan Larsson - Hugo Eriksson, Oscar Larsson, Oscar Norlin - Simon Gustavsson, Oliver Lyckman, Adam Bertilsson.

Avbytare: Oliwer Östlind, Nils Jakobsson, Liam Svensson, Vidar Hagen, Melker Strid, John Fredriksson.

Nära VM-äventyr med Bosnien – nu tar Kenan över i Lidköping: ”Vet vad jag vill”

Artikeltaggar

Fotboll

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.