Hoppa till huvudinnehållet

LFK-tränaren om sina nyförvärv: ”Hon är en riktig killer”

Publicerad:
Reporter Pontus Pettersson
Pontus Pettersson
pontus.pettersson@nlt.se

Lidköpings FK:s truppbygge är fortfarande pågående, men i dagsläget, i början av februari, har laget plockat in en kvintett nya spelare utifrån. Här ger LFK-tränaren Robin Carlén sin bild av de fem nyförvärven.

Julia Elvbo.
Julia Elvbo. Foto: Thomas Kühnel

Julia Elvbo, 25, forward, ny från Östersund:

– En riktig powerforward. Hon är inte så stor, men spelar som en stor spelare. Julia är en riktig killer, hon tar ner bollen på låret och smäller in den bara.

Ella Björkman.
Ella Björkman. Foto: Thomas Kühnel

Ella Björkman, 19, forward, ny från Sundsvall:

– En genombrottsstark spelare som är bra i presspelet. Ytterforward, primärt. Hon går rakt på mål och påminner lite om Kenny Pavey i sin spelstil.

Ida Ahlbom.
Ida Ahlbom. Foto: Thomas Kühnel

Ida Ahlbom, 25, ytterforward, ny från Tyresö:

– En schweizisk armékniv som har många strängar på sin lyra. En jäkla gnuggare, som är bra på huvudet och har ett bra skott. Ida är duktig på att ta till sig hur hennes omgivning fungerar.

Ella Nilsson.
Ella Nilsson. Foto: Thomas Kühnel

Ella Nilsson, 19, vänsterback, ny från Växjö (lån):

– En vänsterfotad ytterback, vilket inte är så vanligt inom damfotbollen. Hon är duktig på att ta fram boll och har en hög fotbolls-IQ.

Linnea Strömberg.
Linnea Strömberg. Foto: Thomas Kühnel

Linnea Strömberg, 22, offensiv mittfältare, ny från Rössö:

– När vi scoutade henne såg vi att det är en spelare som alltid höjer tempot i sina aktioner. En central genombrottsspelare.

Läs också

Artikeltaggar

FotbollKenny PaveyLidköpings FKNyförvärvSportSundsvallVäxjöÖstersund

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.