Hoppa till huvudinnehållet

Tränaren skickar passning till kommunen – en månad in på nya jobbet: ”Under all kritik”

Publicerad:
Reporter Pontus Pettersson
Pontus Pettersson
pontus.pettersson@nlt.se
Nye LFK-tränaren Robin Carlén är inte nöjd med de träningsförutsättningar som elitettan-klubben har.
Nye LFK-tränaren Robin Carlén är inte nöjd med de träningsförutsättningar som elitettan-klubben har. Foto: Thomas Kühnel

Han är bara någon månad in på nya jobbet.

Redan nu har Robin Carlén, 32, blivit varse en ny verklighet.

– Det är under all kritik att ett av Sveriges bästa fotbollslag ska stå ut med det här, säger LFK-tränaren.

När NLT slår en signal till Robin Carlén, ny tränare för damerna i Lidköpings FK, för att stämma av läget inför den första träningsmatchen handlar snacket om två saker. Dels om hur 32-åringen tycker att den första tiden med laget har varit – och dels om de förutsättningar som elitettan-klubben har att jobba med.

Lika positiv som LFK-tränaren är till den förstnämnda biten, lika negativ är han till den sistnämnda.

– Vad är det för förutsättningar vi har? Det är under all kritik att ett av Sveriges bästa fotbollslag ska stå ut med det här, säger Robin Carlén och fortsätter:

– Det räcker ju att någon i närheten öppnar frysen för att det ska bli frost på Ågårdsvallen. Många gånger har det inte gått att bedriva bra fotbollsträningar, för att det varit för halt.

”Kampa med Malmö FF”

Förutsättningarna för fotbollen i Lidköping har varit uppe på tapeten ett flertal gånger tidigare. Det handlar dels som vad som ska hända med IP Framnäs, dels planerna på en elitarena – och dels om hur det ska gå att samla LFK:s verksamhet på en och samma plats.

– Som det är nu byter vi om på Framnäs, tränar på Ågårdsvallen, men spelar matcher på Dinaplanen (Råda) för att det inte går att byta om på Ågården. Det är bra förutsättningar för ett lag i division 5 eller division 6, men vi ska kampa med lag som Malmö FF. Det är klart att det är en konkurrensnackdel, säger Robin Carlén.

Det låter som att du gärna hade haft allt samlat på ett ställe?

– Det hade varit det bästa. Inte bara för oss, utan även för ungdomarna och alla andra lag.

Robin Carlén.
Robin Carlén. Foto: Thomas Kühnel

LFK-tränaren passar även på att skicka med en passning till kommunen, som han tycker behöver se värdet i att ha ett fotbollslag på elitnivå.

– Politiker och beslutsfattare inom näringslivet måste fatta vilken grej det här är egentligen. Det är ju ett sätt att marknadsföra Lidköpings kommun, men då krävs det lite uppbackning, säger Robin Carlén och fortsätter:

– Jag har varit borta i många år (bott i Stockholm) och märkt att folk förknippar Lidköping med Villa, en stor klubb i en liten sport. Tänk då vilken genomslagskraft och exponering Lidköping kan få via fotbollen, om kommun och näringsliv skulle gå samman.

Första testet för LFK – då väntar IFK Göteborg: ”Vi ska spela Håkan Hellström-fotboll”Nye LFK-tränarens målbild – fostra fler lokala elitspelare: ”Det är därför jag är här”

Artikeltaggar

FotbollFramnäsLidköpingLidköpings FKMalmö FFÅgårdsvallen

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.