Hoppa till huvudinnehållet

Skara HF:s storskytt prisad – utsedd till Månadens spelare: ”En bit kvar”

Publicerad:
Reporter Carl Söderström
Carl Söderström
carl.soderstrom@nlt.se
Sara Johansson, Skara HF, har blivit utsedd till månadens spelare i Handbollsligan.
Sara Johansson, Skara HF, har blivit utsedd till månadens spelare i Handbollsligan. Foto: VIKTOR LJUNGSTRÖM

Månadens spelare i Handbollsligan i januari?

Jo, det är Skara HF:s storskytt Sara Johansson, 31.

Skara HF har hittat in i ett grymt flyt och den förlustfria sviten är nu åtta matcher lång. En av förklaringarna till framgången är högernian Sara Johansson.

Den tidigare landslagsspelaren var skadad i inledningen av säsongen, men med henne tillbaka i form har laget lyft.

– För egen del har jag bara försökt komma igång lite efter skadan. Jag tycker väl att jag har en bit kvar, men det har ändå gått helt okej. Jag har inte gått på lika mycket avslut. Assistspelet har funkat bättre för mig. Totalt tycker jag att det blir bättre och bättre för varje match som går. Vårt lag har gjort väldigt bra insatser, säger Sara till Handbollsligans sajt.

Under januari svarade Sara Johansson för 22 mål och 17 assist. Det gav henne inte bara utmärkelsen Månadens spelare, utan Sara tog också, tillsammans med lagkamraten Melanie Felber, en plats i Månadens lag.

– Melanie gör väldigt sällan en dålig match. Hon är en trygghet i laget, både bakåt och framåt. Jag är imponerad över hur bra hon presterar, berömmer Sara Johansson.

Som har ett plusår kvar på kontraktet med Skara HF. Om det blir fortsatt spel är fortfarande oklart. Handbollsligan.se ställer en rak fråga hur hon ser på framtiden.

– Bra fråga. Det enda jag vet är att jag vill spela. Sen är det saker som ska falla på plats för mig och min familj.

Sara Johansson och hennes Skara möter Hallby hemma på torsdagskvällen. Ni kan följa matchen på NLT.

Artikeltaggar

HandbollSara JohanssonSkaraSkara HF

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.