Hoppa till huvudinnehållet

Genidraget – som gav magisk effekt: ”Tränaren blir alltid uppförstorad”

Publicerad:
Reporter Pontus Pettersson
Pontus Pettersson
pontus.pettersson@nlt.se
Ha kul står det på taktiktavlan. Svårare än så är det tydligen inte. Tränare Sixtensson är inte ny på jobbet direkt.
Ha kul står det på taktiktavlan. Svårare än så är det tydligen inte. Tränare Sixtensson är inte ny på jobbet direkt. Foto: Thomas Kühnel

Var det tidernas mest lyckosamma timeout?

Ja, frågan är i alla fall berättigad att ställa, efter Villas magiska minuter mot Frillesås.

– Tränaren blir alltid uppförstorad i det där läget, säger Johan Sixtensson.

Det hade gått 28 minuter av tisdagskvällens hemmamöte med Frillesås när Johan Sixtensson kände sig manad att ta timeout. Orsaken var att det stod 1-2 på tavlan och att hans manskap inte gick att känna igen.

Då följde Villa upp det med att göra sex mål på tolv minuter.

– Vad jag sa? Jag typ upprepade det vi hade sagt innan matchen, säger Villatränaren och fortsätter:

– För det första så anföll vi med allting på en enda lina och så fort vi var tvungna att ta ur den fick vi sätta ner den på tre stackars innerförsvarare som stod och inte kunde göra någonting. Det är inte så vi normalt sett spelar. Vi blev väldigt lättlästa.

Johan Sixtensson visade god spelförståelse när han tog en timeout när Villa var i underläge med 1-2. Några väl valda ord och 15 minuter senare var matchen avgjord.
Johan Sixtensson visade god spelförståelse när han tog en timeout när Villa var i underläge med 1-2. Några väl valda ord och 15 minuter senare var matchen avgjord. Foto: Thomas Kühnel

Johan Sixtensson är inte direkt känd för att snacka upp sig själv och det gjorde inte Villatränaren den här gången heller.

– Spelarna snäppade upp det mycket själva. Det blev en sjukt bra effekt, men jag ska inte sitta här och ta åt mig för mycket av det.

Timeout efter 28 minuter, kan det ha varit den tidigaste du har tagit i Villa?

– Jag vet inte, men jag är ju inte känd för att ta tidiga timeouter direkt. Jag minns att vi låg under med 5-0 efter 20 minuter mot Saik en gång, då tror jag att vi tog en tidig också.

Johan Sixtensson fick tre stjärnor av NLT:s sportreportrar.
Johan Sixtensson fick tre stjärnor av NLT:s sportreportrar. Foto: Thomas Kühnel

Efter varje match plockar NLT som bekant ut tre spelare som har stuckit ut lite extra, där de tilldelas tre, två respektive en stjärna. På tisdagskvällen blev Johan Sixtensson den förste tränaren någonsin att belönas med det högsta betyget, efter sin lyckade timeout.

Huvudpersonen själv skrattar till stort när han får informationen till sig.

– Det är ju en väldigt fin skara man får ansluta till då, så det får jag känna en stolthet över, säger Johan Sixtensson.

Läs också

Villa BK, seriesegrare för fjärde året i rad.
Villa BK, seriesegrare för fjärde året i rad. Foto: Thomas Kühnel
Olle Friman bjuds på en snökanon av Felix Pherson.
Olle Friman bjuds på en snökanon av Felix Pherson. Foto: Thomas Kühnel
Felix Pherson spelar med ett leende på läpparna.
Felix Pherson spelar med ett leende på läpparna. Foto: Thomas Kühnel
Frillesås och Mattias Johansson var på tårna inledningsvis men efter en välplacerad timeout var hoppet släckt för gästerna.
Frillesås och Mattias Johansson var på tårna inledningsvis men efter en välplacerad timeout var hoppet släckt för gästerna. Foto: Thomas Kühnel
Felix Pherson stoppas bryskt.
Felix Pherson stoppas bryskt. Foto: Thomas Kühnel
Christoffer Edlund uppvaktades med blommor av Villas ordförande Per Alexanderson för sina 300 mål i Villatröjan.
Christoffer Edlund uppvaktades med blommor av Villas ordförande Per Alexanderson för sina 300 mål i Villatröjan. Foto: Thomas Kühnel

Fakta

Bandy

– Elitserien -

Villa-Frillesås

11-5 (7-2)

1-0 Martin Hammarberg, hörna (5), 1-1 Oskar Lundgren (11), 1-2 August Klang (13), 2-2 Tim Persson (35), 3-2 Felix Pherson (38), 4-2 Christoffer Edlund (40), 5-2 Tobias Augustsson (41), 6-2 Martin Andreasson, hörna (44), 7-2 Gustav Friman (45+2), 8-2 Christoffer Edlund (48), 8-3 Mattias Johansson (51), 9-3 Tim Persson (56), 10-3 Christoffer Edlund (58), 11-3 Christoffer Edlund (73), 11-4 Nico Nevalainen (81), 11-5 August Klang (87).

Hörnor: 12-6.

Utv, Villa: -. Frillesås: 1x10.

Domare: Anders Berg.

Publik: 1 771.

Villa (5-2-3): Anton Johansson - Felix Pherson, Martin Andreasson, Martin Hammarberg, Hugo Behlander, Erik Säfström - Martin Karlsson, Tobias Augustsson - Johan Löfstedt, Christoffer Edlund, Joel Broberg.

Avbytare: Petter Björling, Gustav Friman, Tim Persson, Jesper Thimfors (mv).

Artikeltaggar

BandyChristoffer EdlundFelix PhersonFrillesåsJohan SixtenssonTim PerssonVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.