Hoppa till huvudinnehållet

BILDEXTRA: Tidig premiär för julen i år – innehöll extra allt: ”Wow”

Publicerad:
Reporter Felicia Stadling
Felicia Stadling
felicia.stadling@nlt.se
En liten jultomte vid namn Molly Hellemar passade på att hänga med på julresan i Lidköping, där sex olika hållplatser finns att beskåda med sin sagolika belysning. Ett mycket populärt inslag när julen invigdes i Lidköping under lördagen.
En liten jultomte vid namn Molly Hellemar passade på att hänga med på julresan i Lidköping, där sex olika hållplatser finns att beskåda med sin sagolika belysning. Ett mycket populärt inslag när julen invigdes i Lidköping under lördagen. Foto: Sören Turesson

Snön låg tjock på gator och torg och julstämningen likaså – under lördagen passade man på att inviga julen på bästa sätt i Lidköping, där aktiviteterna avlöste varandra i varenda liten vinkel och vrå.

Julen har börjat och är här för att stanna – åtminstone hela december ut.

Julafton närmar sig med stormsteg, men i Lidköping inleder man julen i god tid – under lördagen närmare bestämt – och det med besked.

Ett populärt inslag var julresan, som lyste upp Lidköping med sex ljusinstallationer på olika hållplatser runt centrum.

Invigning för julresan

Invigningen för satsningen hölls på resecentrum, där också den första hållplatsen ligger, och som numera pryds av ett sagolikt tåg med iögonfallande belysning.

– Vi ville göra något familjevänligt och unikt och bjuda in allmänheten till ett levande Lidköping och vi är så glada att så många vill vara med på denna julresa runt centrum, säger Angeliqué Ohlin, driftansvarig för park och gata, Lidköpings kommun.

Invigningen av julresan gick av stapeln på resecentrum där första hållplatsen ligger vilken pryds av ett glimrande tåg, passande nog. Mats Joräng, ordförande i servicenämnden höll tal men titulerade sig denna dag som stins.
Invigningen av julresan gick av stapeln på resecentrum där första hållplatsen ligger vilken pryds av ett glimrande tåg, passande nog. Mats Joräng, ordförande i servicenämnden höll tal men titulerade sig denna dag som stins. Foto: Sören Turesson

Under promenaden var reaktionerna positiva, där kommentarer som ”Wow, vad fint” och ”Helt fantastiskt” hördes.

Många passade även på att fotografera sina barn framför installationerna, som bestod av en gigantisk upplyst nallebjörn, ett par renar och klänningar, för att nämna några.

– Det blir perfekta julkort, menar Angeliqué Ohlin.

Träffade jultomten

Belysningen var dock inte det enda som stod i fokus under dagen.

På Framnäs köpcentrum var ingen mindre än självaste jultomten på plats - för att ta emot önskelistor av ivriga barn. På Skogshyddans café hölls adventsmys med levande julkrubba, ponnyridning och stämningsfull musik.

Hedda och Freja Torstensson lämnade varsina önskelistor till tomten, där bland annat pennor och kläder fanns med på listan.
Hedda och Freja Torstensson lämnade varsina önskelistor till tomten, där bland annat pennor och kläder fanns med på listan. Foto: Sören Turesson

I centrum pågick marknader och bingoskattjakt för de små och senare på eftermiddag anordnades det populära arrangemanget Santa run.

Under söndagen väntar en ny dag i julens tecken, med minst lika fullspäckat schema.

Se alla bilder här:

En levande julkrubba underhöll på Skogshyddan.
En levande julkrubba underhöll på Skogshyddan. Foto: Sören Turesson
Ponnyridning lockade besökare på Skogshyddans café som arrangerade adventsfirande.
Ponnyridning lockade besökare på Skogshyddans café som arrangerade adventsfirande. Foto: Sören Turesson
Syskonen Lara, Kenan och Rodi Duman i fullt sjå med att skriva önskelistor till tomten.
Syskonen Lara, Kenan och Rodi Duman i fullt sjå med att skriva önskelistor till tomten. Foto: Sören Turesson
Ture Westerling tog en selfie med nallebjörnen vid Torgbron, som är en av julresans hållplatser.
Ture Westerling tog en selfie med nallebjörnen vid Torgbron, som är en av julresans hållplatser. Foto: Sören Turesson
Varför gå när man kan åka pulka?
Varför gå när man kan åka pulka? Foto: Sören Turesson
Puss puss! Mats Joräng och Carolina Esping passade på att pussas vid pusshållsplatsen.
Puss puss! Mats Joräng och Carolina Esping passade på att pussas vid pusshållsplatsen. Foto: Sören Turesson
Sparbanken i Lidköping ansvarade för sista hållplatsen av julresan i Lidköping, som ligger på Iqbaltorget där ett träd kläd i rött står i all sin prakt.
Sparbanken i Lidköping ansvarade för sista hållplatsen av julresan i Lidköping, som ligger på Iqbaltorget där ett träd kläd i rött står i all sin prakt. Foto: Sören Turesson
Ljusinstallationerna gjorde sig ännu bättre i mörker.
Ljusinstallationerna gjorde sig ännu bättre i mörker. Foto: Sören Turesson

Artikeltaggar

FramnäsHandelInvigningarJulKläderLidköpingLidköpings kommunMänskligtSkogshyddan

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.