Hoppa till huvudinnehållet

Skadad vid polisingripande – Villaspelaren öppnar upp om höstens frånvaro

Publicerad:
Reporter Carl Söderström
Carl Söderström
carl.soderstrom@nlt.se
Villas Lisa Östman öppnar upp om höstens frånvaro.
Villas Lisa Östman öppnar upp om höstens frånvaro. Foto: TOBIAS STERNER

Villas högerback Lisa Östman har saknats i tre av sju matcher under hösten.

Nu kommer förklaringen.

– Axeln fick sig en törn i jobbet, berättar 31-åringen, som till vardags arbetar som polis.

Ni har kanske koll på Lisa Östman? Försvararen anslöt till Villa från Västerstrand för sex år sedan och har varit en försvarsklippa under lagets storhetstid.

Men under hösten har hon bara spelat fyra av sju matcher. I en intervju med NLT berättar hon varför. Det var i samband med ett polisingripande hemma i Karlstad som axeln fick sig en smäll.

– Jag kan inte säga så mycket eftersom det blev ett brott av det, så det är en pågående förundersökning. Men det blev tumult i samband med ett gripande, helt enkelt.

– Det var egentligen oturligt i kombination med en stökig person. Men jag har fått bra stöttning på jobbet, säger Lisa, som har jobbat som polis i snart åtta år.

Var det mycket smärta?

– Jag kände ganska direkt att axeln gick ur led, men den hoppade tillbaka rätt fort. Det var mest smärta under den första sekunden. Det är några små senor som har fått sig en törn.

Hur mår axeln nu?

– Det känns okej, annars hade jag inte spelat. Men det är klart, det tar tid med läkningen. Jag försöker att inte fokusera på det, utan kör på. Benen kan åka skridskor i alla fall...

Lisa Östman fanns inte med i premiären mot Uppsala och missade även den andra matchen, hemma mot Rättvik. Hon stod även över hemmamötet med KS bandy, men då saknades det en bit livspusslet.

– Det är så det är att vara damelitspelare kombinerat med ett heltidsjobb. Det är inte optimalt. Vi tar det match för match, vecka för vecka, säger Lisa Östman.

Är det tufft att pendla från Karlstad?

– Ja, det kan vara svårt att få ihop livspusslet, men jag gör min sjätte säsong här nere. Det hade jag inte gjort om jag inte hade trivts.

Lördagseftermiddagens möte med Mölndal var Lisa Östmans första match i Sparbanken Lidköping arena i elitserien den här säsongen. Hon fick se sina offensiva lagkamrater bjuda på stor show. Bland annat svarade skytteligaledaren Ida Friman för fem nya mål.

Spelmässigt nådde hennes Villa en hög nivå.

– Jag tycker att vi gjorde det vi skulle, jämfört med förra helgen (Skirö borta, 3-2-seger). Vi gick ut med en annan inställning och satte fart på skridskorna och bollen. Det var många fina kombinationer, en bra insats, summerar Lisa Östman, som spelar med larmnumret 112 på ryggen.

Varför?

– Det blev så när jag gjorde comeback förra året. Egentligen var det ett skämt. Freja Lööf hade knyckt mitt nummer, 22, och då valde jag 112 istället. Jesper Bryngelson hade det i Boltic för många år sedan, som reklam för SOS, säger värmlänningen.

I nästa omgång, onsdagen den 13 december, ställs Lisa Östman och hennes Villa borta mot Sunvära.

Lisa Östman gjorde, på lördagen, säsongens första match i Sparbanken Lidköping arena.
Lisa Östman gjorde, på lördagen, säsongens första match i Sparbanken Lidköping arena. Foto: Carl Söderström

Fakta

Bandy

– Elitserien, dam –

Villa-Mölndal

13-0 (6-0)

1-0 Mathilda Öhman (3), 2-0 Ida Friman (6), 3-0 Sanna Gustafsson (20), 4-0 Ellen Nilsson (20), 5-0 Ida Friman (25), 6-0 Matilda Öhman (41), 7-0 Matilda Öhman (61), 8-0 Ida Friman (68), 9-0 Ebba Stern (70), 10-0 Ida Friman (78), 11-0 Ida Friman (82), 12-0 Moa Friman (82), 13-0 Moa Friman (84),

Hörnor: 16-1 (7-1).

Domare: Michael Rosvall.

Publik: 136.

Villa (5-3-2): Sofie Millqvist - Sanna Gustafsson, Lisa Östman, Viktoria Karlsson, Frida Wiklund, Annie Berner - Ida Friman, Agnes Ögren, Moa Friman - Linnea Larsson, Matilda Öhman. Avbytare: Ebba Stern, Ellen Nilsson, Lua Nyberg, Freja Lööf, Nea Werner (mv).

Artikeltaggar

BandyVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.