Hoppa till huvudinnehållet

Renovering sätter stopp för mässan – föreningen tänker om: ”Blir lite av en försmak”

Publicerad:
Skadegörelsen vid Åse & Vistehallen gör att vin - och delikatessmässan får flyttas från 2024 till 2025. Istället blir det en dryckeskväll på Grästorps konserthus den 10 februari nästa år som blir som en liten försmak inför den stora mässan.
Skadegörelsen vid Åse & Vistehallen gör att vin - och delikatessmässan får flyttas från 2024 till 2025. Istället blir det en dryckeskväll på Grästorps konserthus den 10 februari nästa år som blir som en liten försmak inför den stora mässan. Foto: Clara Carlsson

Vin- och delikatessmässan i Grästorp skulle gå av stapeln 2024. Men skadegörelse vid Åse & Vistehallens lokaler sätter stopp för planerna.

Istället tar man sikte på 2025, och anordnar en dryckeskväll nästa år.

– Det blir som en lite försmak inför den stora mässan, säger Andreas Wingård, klubbchef IK Gauthiod.

IK Gauthiods nybildade bolag RödBlå event AB skulle den 9–10 februari anordna en vin- och delikatessmässa vid Åse & Vistehallen samt Äventyrshallen.

Men på grund av skadegörelse vid omklädningsrum i Åse & Vistehallen, som i skrivande stund håller på att renoveras, behöver mässan flyttas till 2025. Omklädningsrummen skulle fungerat som offentliga toaletter under mässan då det är ett måste vid större evenemang.

– Det påverkar lokalerna, arbetet drar ut på tiden och även perioden när mässan skulle hållas. Så det var omöjligt att genomföra mässan här som det var tänkt, säger klubbchefen Andreas Wingård.

”Jättetråkigt”

Marie Andersson, IK Gauthiods vice ordförande, fyller i:

– Det är jättetråkigt, det är en satsning som vi har gjort att anordna denna mässan och lagt en hel del pengar i det.

Tanken var att 80 utställare skulle medverka på mässan, både lokala aktörer och andra. Några hade redan börjat betala in för att medverka, men har fått pengarna tillbaka efter att beslutet att flytta mässan blev ett faktum.

– Detta skulle inte bara bli en viktigt arrangemang för oss, utan också för Grästorp, säger Andreas.

På grund av skadegörelse vid omklädningsrum i Åse & Vistehallen, som i skrivande stund håller på att renoveras, behöver mässan flyttas till 2025. Istället kommer det arrangeras en dryckeskväll i februari 2024 vid Grästorp konserthus.
På grund av skadegörelse vid omklädningsrum i Åse & Vistehallen, som i skrivande stund håller på att renoveras, behöver mässan flyttas till 2025. Istället kommer det arrangeras en dryckeskväll i februari 2024 vid Grästorp konserthus. Foto: Clara Carlsson

Dryckeskväll

Istället för vin- och dryckesmässa kommer de istället att arrangera dryckeskväll i konserthuset i Grästorp den 10 februari. Då kommer det bland annat bjudas på fyra olika provningar.

– Vi kände att det enklaste hade kanske varit att vi skjuter på det ett år. Men någonstans så landade vi i att vi gör det i en mindre skala. Att dryckeskvällen blir som en liten försmak inför den stora mässan 2025, säger Andreas.

Hur tänker ni kring kopplingen mellan att vara en idrottsförening och arrangera en vin- och delikatessmässa?

– Vi väljer att inte se det så. En idrottsförening ska vara med och bidra till människors glädje och samhörighet. Och vi ser det här som en delaktivitet i vår förening. Här riktar vi oss mot folk som har åldern inne för att kunna delta på arrangemang som denna mässan till exempel, säger Andreas.

Han fortsätter:

– Det går under Gauthiods paraply kan man säga, det visar bara att vi kan bredda våran verksamhet ännu mer och vara en förening som bidrar för hela samhället i Grästorp.

Artikeltaggar

AlkoholAndreas WingårdEvenemangGrästorpGrästorps kommunGrästorps konserthusIK GauthiodMässorNöje/KulturRenoveringarSkadegörelseVinÖl

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.