Hoppa till huvudinnehållet

De var bäst när Villa gick upp i serieledning – och här är snackisarna

Publicerad:
Reporter Carl Söderström
Carl Söderström
carl.soderstrom@nlt.se

Villa förlängde sin fina svit i Vetlanda.

På fredagskvällen blev det seger med 7-5, vilket innebär att laget är ny serieledare.

3 stjärnor

Går det att få ett högt betyg genom en aktion? Det gör det. Gustav Frimans 4-1-mål var nämligen klass, rakt igenom. Men Friman nöjde sig inte där. Han gjort ytterligare ett fint mål och gjorde sig hela tiden spelbar.

2 stjärnor

Felix Pherson var involverad i det mesta, och då snackar vi inte bara om utvisningen och det bortdömda målet. Vissa tycker att Pherson är en av de svåraste att möta när han varvar genomåkningar med flipp. Han hade en sådan kväll i Vetlanda.

1 stjärnor

Christoffer Edlund fortsätter att vara het. Han gjorde ett och spelade fram till ett innan han satte 7-4 på straff i den 86:e minuten. Edlund har gjort totalt 24 mål den här säsongen.

Så var matchen

Både Villa och Vetlanda gick framåt och bjöd på en händelserik första halvlek, där Villa var klart mest effektivt. Laget gick ifrån till 2-0 på elva minuter innan Vetlanda reducerade. Därefter satte Villa full fart framåt. Joel Broberg gjorde 3-1 och Gustav Friman svarade för ett makalöst solomål när han fixade 4-1. Sju minuter från pausen gjorde Johan Löfstedt målet som betydde 5-1. I den andra halvleken kröp Vetlanda närmare. Laget var uppe vid 5-3 innan Friman gjorde sitt andra mål. Vetlanda bet sig fast, men när Christoffer Edlund satte straffen till 7-4 var det över.

Ny serieledare

Eftersom Bollnäs inte löste uppgiften i Trollhättan, mot Gripen, tog Villa klivet upp i serieledning.

Ensam i topp

Inför mötet var Christoffer Edlund (22 mål) och Joakim Carlström (tidigare Andersson) i toppen av skytteligan. Den interna kampen vanns av Edlund, som svarade för två mål. Han står på 24 totalt den här säsongen.

Oväntad målskytt

Han gör några mål per säsong, Villas högerback Martin Andreasson. Nu höll av sig framme på en hörnretur och fixade 2-0.

Mäktig svit

Den 2 januari 2013. Det var senast Villa förlorade borta mot Vetlanda. Sedan dess har lagen mötts tolv gånger. Villa har elva segrar och ett kryss (säsongen 2017/18).

Under snittet

Det var bara 786 åskådare som såg mötet mellan hemmalaget Vetlanda och Villa. Det innebär att Vetlanda nu ligger under tusen-vallen i snitt. Det nya snittet, efter sex hemmamatcher, är 982 åskådare.

Ingen supporterbuss

Villa har genom åren alltid haft ett bra bortastöd i Vetlanda. Den här gången gick det inte någon supporterbuss från Lidköping. Det sågs bara några få blåvita halsdukar i Hydro arena.

Rättvik nästa

Nu väntar en veckas spelledigt för Villa. Därefter, på fredag, åker laget till Dalarna för match mot nykomlingen, och jumbon Rättvik.

Tuffa december

Under avslutningen av december, efter Rättviksmatchen, har Villa en riktigt tuff period. Laget möter, i tur och ordning, Bollnäs hemma (tisdag 12 december), Sandviken hemma (fredag 15 december), Sandviken borta (onsdag 20 december), Västerås hemma (tisdag 26 december), Bollnäs borta (torsdag 28 december) och Vetlanda hemma (lördag 30 december).

Fakta

Bandy

– Elitserien –

Vetlanda-Villa

5-7 (1-5)

0-1 Christoffer Edlund (5), 0-2 Martin Andreasson, hörna (11), 1-2 Axel Ekholm (20), 1-3 Joel Broberg (22), 1-4 Gustav Friman (30), 1-5 Johan Löfstedt (39), 2-5 Emil Fedorov (48), 3-5 Emil Fedorov (66), 3-6 Gustav Friman (68), 4-6 Joakim Carlström, hörna (78), 4-7 Christoffer Edlund, straff (86), 5-7 Emil Fedorov (90).

Hörnor: 9-11.

Utv, Vetlanda: 1x5, 2x10. Villa: 2x10.

Publik: 786.

Villa (5-2-3): Jesper Thimfors - Felix Pherson, Martin Andreasson, Martin Hammarberg, Ludvig Johansson, Erik Säfström - Martin Karlsson, Petter Björling – Johan Löfstedt, Christoffer Edlund, Joel Broberg.

Avbytare: Tim Persson, Tobias Augustsson, Gustav Friman, Anton Johansson (mv).

Artikeltaggar

BandyVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.