Hoppa till huvudinnehållet

Villa körde över Motala – här är spelarbetyg och snackisar

Publicerad:
Reporter Niclas Wejshag
Niclas Wejshag
niclas.wejshag@nlt.se
Joel Broberg var tillbaka i Villa.
Joel Broberg var tillbaka i Villa.

3 stjärnor

Felix Pherson

Felix var som ett nytt lokomotiv. Satte fart från start på sin högerkant och låg massor precis som vanligt. Kryddade också med att sätta 4-0 i öppet mål.

2 stjärnor

Joel Broberg

Visst syntes det en del ringrostighet i comebacken men Joel var precis som vanligt riktigt bra. Åkte också av isen som tvåmålsskytt. Har nu gjort fyra mål på sina två matcher i höst...

1 stjärna

Tim Persson

Hård kamp om sista piggen men vi ger den till Tim som också blev tvåmålsskytt. Hans andra fullträff var läcker när han tog emot bollen på en liten yta och lirkade in den.

Så var matchen

7-1 säger det mesta. Ingen jättematch av Villa men det var hur säkert som helst. 2-0 i en ganska seg första halvlek där Villa ändå ägde bollen till 90 procent. Villa med bättre fart i andra och satte tre mål på första dryga kvarten och saken var klar. Klasskillnaden är helt enkelt för stor mellan Villa och Motala. Punkt.

Publiksiffran

Kvällens publiksiffra på 1 729 är Villas lägsta siffra i Sparbanken Lidköping Arena på 213 matcher om vi undantar pandemiåren så klart. Bara tre gånger tidigare har Villa haft färre än 2 000 åskådare. 1 847 mot Tellus (21/22), 1 892 mot Bollnäs (21/22) och 1 934 mot Frillesås (22/23).

Foto: Thomas Kühnel

Äntligen tillbaka

Joel Broberg fick så klart det största jublet när laget presenterades. Villas 23-åring har ju missat sju raka matcher men var nu tillbaka och åkte av isen med två snygga mål.

Villas vassa bänk

Johan Löfstedt, Tim Persson, Petter Björling och Jesper Thimfors startade på bänken mot Motala. Den kvartetten skojar man inte bort och den går utan tvekan in från start i de flesta elitserielagen.

Seriefinal nästa

Nästa hemmafight den 12 december blir något alldeles extra. Då kommer nämligen Bollnäs på besök. Hälsingelaget toppar ju elitserien på 17 poäng - en pinne före Villa. Innan har Villa dock två raka bortafighter - på fredag mot Vetlanda och en vecka senare väntar Rättvik.

Äntligen straffmål

I sin nionde match fick Villa säsongens andra straff. Christoffer Edlund missade den första men var nu betongsäker när han tryckte upp bollen i nättaket till 6-0.

19 raka

Sedan Motala kom upp elitserien igen säsongen 2017/18 har Villa mött östgötarna 19 gånger i elitserien och slutspel. Facit är 17 segrar och två kryss. Målskillnaden är 118-43.

Anton är tät

1-2-2-1. Totalt sex mål. Så många mål har Villakeepern Anton Johansson släppt in på de fyra matcherna han har stått i mål den här säsongen. Ett snitt på 1,5 är inte illa!

Korkade krocken

Vems felet är låter vi vara osagt Men att Villa och HC Lidköping inte kan prata med varandra och undvika att spela samma kväll är rent ut sagt idiotiskt. Det är tredje gången denna höst som bandyn och hockeyn kolliderar. Båda Villa och HCL är ju förlorare.

Blev tvåmålsskytt i sin comeback – när Villa tog åttonde segern

Fakta

Bandy

– Elitserien -

Villa-Motala

7-1 (2-0)

1-0 Tim Persson (12), 2-0 Joel Broberg (42), 3-0 Christoffer Edlund (47), 4-0 Felix Pherson (51), 5-0 Tim Persson (63), 6-0 Christoffer Edlund, straff (79), 6-1 Philip Florén (84), 7-1 Joel Broberg (90).

Hörnor: 10-5 (5-3).

Utv, Villa: -. Motala: -.

Domare: Christoffer Aidesjö.

Publik: 1 729.

Villa (5-2-3): Anton Johansson - Felix Pherson, Martin Andreasson, Martin Hammarberg, Ludvig Johansson, Erik Säfström - Martin Karlsson, Tobias Augustsson - Gustav Friman, Christoffer Edlund, Joel Broberg.

Avbytare: Johan Löfstedt, Petter Björling, Tim Persson, Jesper Thimfors.

Artikeltaggar

BandyElitserien i bandyMotala bandyVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.