Hoppa till huvudinnehållet

Svarade för solomål direkt i comebacken: ”Det här har jag väntat på”

Publicerad:
Reporter Pontus Pettersson
Pontus Pettersson
pontus.pettersson@nlt.se
Vilken comeback. Joel Broberg var tillbaka igen efter att missat sju matcher på grund av en knäskada och lämnade arenan som tvåmålsskytt.
Vilken comeback. Joel Broberg var tillbaka igen efter att missat sju matcher på grund av en knäskada och lämnade arenan som tvåmålsskytt. Foto: Thomas Kühnel

Joel Broberg is back in business.

Den 23-årige stjärnliraren blev dessutom tvåmålsskytt direkt.

– Det här har jag väntat på, säger Joel Broberg efter onsdagens 7-1-seger mot Motala.

Publiksiffran på 1 729, den lägsta någonsin när Villa spelar bandy i arenan, var en snackis efter 7-1-segern mot Motala.

Joel Brobergs comeback, hans lyckosamma sådan, var en annan.

– Jag var spelsugen, säger den 23-årige stjärnliraren när han kommer ut från omklädningsrummet, med ett lätt lindat vänsterknä.

Hur kändes kroppen och knät?

– Det kändes bra. Jag är lite trött i både kropp och knä nu, men det är ju inte så konstigt. Jag hoppas att det känns bra i morgon också.

Bakgrunden till skadesnacket är förstås den månadslånga frånvaro som Joel Broberg har bakom sig. Han skadade det yttre ledbandet i samband med en tisdagsträning i slutet av oktober och efter det har den populäre Lidköpingskillen fått stå vid sidan av.

Sju missade matcher i rad, blev det till slut.

– Det har varit lite konstigt. Jag har gått och väntat på att få göra comeback, säger Joel Broberg, som ändå kunde se något positivt med att ha tvingats följa den senaste månadens spel från fel sida sargen.

– Man kan bli lite blind ibland när man spelar och inte uppmärksamma vissa saker, så det kan bli att du reflekterar över lite andra saker från läktaren.

Om Joel Broberg hade reflekterat över hur du snor bollen på mittlinjen och följer upp det med att åka förbi tre spelare och pricka in ett 2-0-mål förtäljer inte historien – men det var i alla fall exakt så som han presenterade sig i sin comeback.

Trots samlat Motalaförsvar hittar Joel Broberg skottläget och 2-0 var ett faktum.
Trots samlat Motalaförsvar hittar Joel Broberg skottläget och 2-0 var ett faktum. Foto: Thomas Kühnel

– Det var inte så många kvar och jag fick till ett bra avslut. Det var skönt att få sätta dit ett mål så tidigt, säger Joel Broberg, som även stängde butiken när han i matchens slutsekunder tryckte in 7-1 på en retur.

– Det kändes inte som att Motala bjöd upp så mycket. De prioriterade sin defensiv, vilket man kan förstå. Vi nötte på och fick utdelning till slut, säger Joel Broberg, som tillsammans med publiksiffran var kvällens stora snackis.

Eller som Villas skyttekung Christoffer Edlund summerade sin anfallskamrats återkomst.

– Det roligaste var att Joel var tillbaka. Jag och hela Lidköping har saknat honom. Jag tycker att det är fantastiskt roligt att spela med den pöjken.

Joel Broberg har precis gjort sitt första av totalt två mål för kvällen.
Joel Broberg har precis gjort sitt första av totalt två mål för kvällen. Foto: Thomas Kühnel
En situation där man nästan blev orolig för en ny knäskada.
En situation där man nästan blev orolig för en ny knäskada. Foto: Thomas Kühnel
Man blir inte supersugen på att vara försvarare när Joel Broberg stormar fram.
Man blir inte supersugen på att vara försvarare när Joel Broberg stormar fram. Foto: Thomas Kühnel
Joel Broberg åter i matchform.
Joel Broberg åter i matchform. Foto: Thomas Kühnel
Tim Persson inledde målskyttet och hann med att göra ytterligare ett.
Tim Persson inledde målskyttet och hann med att göra ytterligare ett. Foto: Thomas Kühnel

Läs också

Fakta

Bandy

– Elitserien -

Villa-Motala

7-1 (2-0)

1-0 Tim Persson (12), 2-0 Joel Broberg (42), 3-0 Christoffer Edlund (47), 4-0 Felix Pherson (51), 5-0 Tim Persson (63), 6-0 Christoffer Edlund, straff (79), 6-1 Philip Florén (84), 7-1 Joel Broberg (90).

Hörnor: 10-5 (5-3).

Utv, Villa: -. Motala: -.

Domare: Christoffer Aidesjö.

Publik: 1 729.

Villa (5-2-3): Anton Johansson - Felix Pherson, Martin Andreasson, Martin Hammarberg, Ludvig Johansson, Erik Säfström - Martin Karlsson, Tobias Augustsson - Gustav Friman, Christoffer Edlund, Joel Broberg.

Avbytare: Johan Löfstedt, Petter Björling, Tim Persson, Jesper Thimfors.

Artikeltaggar

BandyVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.