Hoppa till huvudinnehållet

Lastbil i olycka på E20 – föraren togs till sjukhus: ”Bärgning ett måste”

Publicerad:
Reporter Freddy Berg
Freddy Berg
freddy.berg@nlt.se
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

En lastbil med släp körde av E20 i höjd med Nattorp i Skara kommun. Den drabbade chauffören – en man i 65-årsåldern – fördes till sjukhus.

– Dragbilen ligger på sidan medan släpet står på hjulen. Ekipaget kommer definitivt att behöva bärgas, säger Fredrik Skog på räddningstjänsten.

Vid 15.15-tiden på onsdagen larmades två enheter från räddningstjänsten samt en ambulans om en singelolycka på E20 i de norra kommundelarna av Skara. I höjd med Nattorp hade en lastbil med släp kört av vägen.

– Det ska enligt inringaren vara helt blockerat i södergående riktning. Det var en förbipasserande som slog larm och det nämndes i larmsamtalet att det är väldigt moddigt och halt på olycksplatsen, säger Agneta Gustafsson, teamledare på SOS händelseinformation, vid en tidig kontakt.

Hon fortsätter:

– Lastbilschauffören kunde ta sig ur hytten för egen maskin. Ambulanspersonalen åker fram för att kontrollera den drabbade. De får sedan göra en bedömning om den drabbade behöver föras till sjukhus eller inte.

Vid 16.15-tiden meddelade SOS Alarm att chauffören, en man i 65-årsåldern, förts till sjukhus med ambulans. Närmare skadeläge är oklart, men det finns uppgifter om att det handlar om lindriga skador.

Fredrik Skog, inre befäl på samhällsskydd mellersta Skaraborg, uppger att själva dragbilen lagt sig på sidan i diket. Släpet stod däremot på alla hjulen. Ett omfattande bärgningsarbete är att vänta framåt. Det är i nuläget oklart när det arbetet påbörjas.

– Under tiden vi har varit framme med våra fordon har det varit totalstopp i södergående riktning. Vi kommer dock att lämna platsen inom kort och överlämna till polis och bärgare. Då kommer samtidigt trafiken att släppas på. Hur själva bärgningsuppdraget kommer att se ut vågar jag däremot inte svara på, säger Skog vid 15.50-tiden.

Trafiken i norrgående riktning har inte påverkats av händelsen.

Vad som orsakat olyckan är oklart, men enligt polisen finns det ingen misstanke om brott.

Bilar kanade av vägen – tuffa timmar för bärgarna: ”Har alla glömt sätta på vinterdäcken?”

Artikeltaggar

E20LastbilarOlyckor och katastroferSingelolyckorSkaraSkara kommunSOS AlarmTrafikTrafikverket

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.