Hoppa till huvudinnehållet

Stor blåvit dominans i landslagstruppen – här är alla Villaspelare som är uttagna

Publicerad:
Reporter Niclas Wejshag
Niclas Wejshag
niclas.wejshag@nlt.se
Sanna Gustafsson är en av åtta Villaspelare i landslagstruppen.
Sanna Gustafsson är en av åtta Villaspelare i landslagstruppen. Foto: JONAS LJUNGDAHL

Åtta spelare av 17!

Snacka om att Villa dominerar den senaste landslagstruppen.

– Vi har en väldigt bra bredd i toppen av svensk dambandy, säger förbundskaptenen Olle Wiberg till svenskbandy.se.

Sofie Millqvist, Viktoria Karlsson, Frida Wiklund, Sanna Gustafsson, Ida Friman, Moa Friman, Agnes Ögren och Linnéa Larsson.

Där har ni alla Villaspelare som är uttagna till dubbellandskampen mot Norge utanför Drammen 8-9 december.

Villa dominerar förstås truppen med sina åtta spelare följt av Västerås med sex spelare. Uppsala har fått med två och Sandviken en i form av en viss Tilda Ström.

– Vi har en väldigt bra bredd i toppen av svensk dambandy nu. Denna uttagning har varit väldigt tuff och det har varit ett stort pussel att få ihop dessa 17 spelare. Flertalet spelare knackar rejält på dörren nu och det är otroligt positivt för framtiden och denna vinter är ett led mot ett eventuellt VM 2025, säger Olle Wiberg till svenskbandy.se.

Inget VM

Att det inte blir något VM i vinter känner ni förstås till.

Olle uppger att fokus under dubbellandskamperna kommer att ligga på att testa detaljer i spelet och vidareutveckla det koncept gällande spelidén för landslaget de jobbat med under några säsonger.

– Just att det är så tajt om platserna och att konkurrensen har hårdnat gör att jobbet att forma laget blir väldigt inspirerande på många sätt samtidigt som det också är tuffa beslut att ta. Vi hoppas kunna spela ytterligare träningslandskamper under vintern för att sedan nå målet om ett nytt VM-guld.

Fakta

Landslagstruppen

Målvakter: Ellen Ahrnberg, Uppsala, Sofie Millqvist, Villa.

Utespelare: Tora Üebel, Uppsala, Viktoria Karlsson, Villa, Frida Wiklund, Villa, Ellen Spång, Erica Persson, Sanna Gustafsson, Villa, Gabriella Aronsson, Västerås, Kajsa Ericsson, Västerås, Ida Friman, Villa, Moa Friman, Villa, Agnes Ögren, Villa, Edit Ljung, Västerås, Linnéa Larsson, Villa, Tilda Ström, Sandviken, Karla Thuresson, Västerås.

Artikeltaggar

BandyBandy-VMBandylandslagetVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.