Hoppa till huvudinnehållet

Skräcken – okänd man tog sig in i huset när barnfamiljen sov: ”Stirrande blick”

Publicerad:
Reporter Sandra Skeppar
Sandra Skeppar
sandra.skeppar@nlt.se
Kvinnan möttes av en okänd man som tagit sig in i familjens när de låg och sov. ”Han hade en väldigt stirrig och äcklig blick.” berättar hon i polisförhör. (Bilden är en genrebild)
Kvinnan möttes av en okänd man som tagit sig in i familjens när de låg och sov. ”Han hade en väldigt stirrig och äcklig blick.” berättar hon i polisförhör. (Bilden är en genrebild) Foto: Alexander Larsson Vierth/TT

Klockan är halv fem på morgonen och plötsligt ljuder en okänd signal genom huset.

Kvinnan som är den som först vaknar möts sedan av en okänd man som tagit sig in i familjens bostad.

– Han hade en väldigt stirrig och äcklig blick. Jättestirriga ögon, satt och kollade i sin telefon, berättar hon i polisförhör.

Mannen som nu åtalas för bland annat hemfridsbrott har upprepade gånger dömts för brott kopplat till narkotika. Tidigt på lördagsmorgonen den 2 september gick han in i en bostad där en familj med två barn låg och sov. Själv minns han inget av händelsen uppger han.

Familjen hade den aktuella natten glömt att låsa dörren, så den för dem okände mannen gick helt enkelt in och knallade sedan en trappa upp i bostaden och satte sig i en soffa och började titta i sin mobiltelefon.

Kvinnan i bostaden vaknade först till av att hon hörde att knak i trappan. Men att det skulle vara någon annan än familjen som befann sig i bostaden misstänkte hon inte förrän inkräktarens mobiltelefon ringde.

Skräckmötet mitt i natten

– Jag hör sedan en mobilsignal jag inte känner igen, går upp och ser denna personen i soffan utanför sovrumsdörren med en telefon i handen, berättar hon i förhör och beskriver att han hade en stirrande blick.

– Han såg lika förvånad ut som jag, när jag stod där i dörröppningen. Jag vågade inte gå förbi honom för jag visste ju inte om han hade några vapen eller sånt på sig, eller om han skulle skada mig. Han sa ingenting till mig, bara satt och stirrade, fortsätter hon.

Därefter skrek hon till sin man som kom på fötter och förde inkräktaren en trappa ner där han fick invänta att polis skulle anlända.

I tumultet vaknade även parets barn, som blev rädda och skärrade av hela situationen.

Minneslucka

Mannen själv minns ingenting av händelsen och kan därför varken erkänna eller förneka brott. Men i förhör framkommer att han skulle till en bekant som bor i närheten.

Han åtalas nu för hemfridsbrott och paret, vars bostad han trängde in i, yrkar dessutom på skadestånd på 10 000 kronor vardera för kränkningen.

Utöver hemfridsbrottet åtalas mannen som är i 30-årsåldern även för två fall av ringa narkotikabrott. Den 19 augusti 2022 togs han av polis på Stenportsgatan i Lidköping med 7,47 gram cannabishasch. Han var vid tillfället även påverkad av amfetamin. Dessa brott har han erkänt.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättHemfridsbrottLidköpingNarkotikabrottStenportsgatanÅtal

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.