Hoppa till huvudinnehållet

Lokal jättekör backar upp Malena och Tina – biljetter säljer som smör: ”Jättekul”

Publicerad:
Reporter Åsa Mwansa
Åsa Mwansa
asa.mwansa@nlt.se
Tre lokala körer samlades i måndags för en första repetition inför en kommande konsert med Malena Ernman och Tina Ahlin.
Tre lokala körer samlades i måndags för en första repetition inför en kommande konsert med Malena Ernman och Tina Ahlin. Foto: Åsa Mwansa

Första advent blir det en pampig konsert i Vara med Tina Ahlin och Malena Ernman. Tillsammans med en lokal jättekör kommer de bjuda på julstämning och musikallåtar.

– Vad de väljer att sjunga själva blir en överraskning, säger Anna-Lena Andersson.

Pamala produktion är arrangör för konserten och Anna-Lena Andersson som är körledare för Happy Voices bjöd in två kollegor och deras körer att medverka.

Emelie Levin leder Skara Vocalis, före detta Skara kammarkör, och hon har samarbetat med Anna-Lena tidigare.

– Vi har länge sagt att det vore så kul att göra något mer ihop. Vi skrattar när vi ses, säger Emelie.

Anna-Lena och Ann Gustafsson, som leder kören Con Futuro från Örslösa, har också haft samarbeten tidigare.

– Vi kläckte idén att det skulle vara kul att göra något med Tina Ahlin. Jag har jobbat med henne tidigare. När jag ringde sa hon att hon jobbar jättemycket med Malena Ernman och undrade om det kunde vara någonting. Det var ju klockrent, säger Anna-Lena.

Nu har alla tre körer haft den första repetitionen tillsammans, totalt runt 80 körsångare. De kommer sjunga både tillsammans med Tina och Malena, men även några sånger själva.

– Det blir lite musikal, till exempel från Så som i himmelen, men vi gör också en del jullåtar själva. Det blir också lite jullåtar ihop med Malena och Tina. Sen vad de gör själva vet jag inte riktigt än, berättar Anna-Lena.

Musikerna som medverkar är Per Hovensjö på gitarr, Peter Mjörnestrand, bas och Martin Lindqvist som trakterar percussion och saxofon.

– Det är inte många biljetter kvar, så det är ju jätteroligt, säger Emelie Levin.

Tina Ahlin har samarbetat med Anna-Lena Andersson tidigare och kom med förslaget att ta med sig Malena Ernman.
Tina Ahlin har samarbetat med Anna-Lena Andersson tidigare och kom med förslaget att ta med sig Malena Ernman. Foto: Emrik Jansson
Malena Ernman var ett namn som Pamala produktion nappade på direkt.
Malena Ernman var ett namn som Pamala produktion nappade på direkt. Foto: Frida Funemyr

Artikeltaggar

KonserterKörerMalena ErnmanMusikSkaraSångTina AhlinVaraVara konserthusÖrslösa

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.