Hoppa till huvudinnehållet

LISTA: Guldkantad kväll när företagarna i Skara hyllades – här är alla vinnare

Publicerad:
Reporter Elin Andersson
Elin Andersson
elin.andersson@nlt.se
Alla pristagare och prisutdelare på scenen.
Alla pristagare och prisutdelare på scenen. Foto: Skara kommun/Eric Elvmarker

På torsdagskvällen firades näringslivet i Skara med prisutdelning och utnämningar i en guldskimrande inramning.

Sju utmärkelser delades ut under kvällen.

Nyheten för i år är utmärkelsen Årets unga företagare.

Under hösten har organisationer med näringslivsfokus vaskat fram guldkornen bland Skaras företagare. På torsdagskvällen var det dags att tillsammans uppmärksamma och hylla duktiga näringsidkare, som genom sitt företagande och goda exempel utvecklar Skara som en plats att verka på. Tack vare duktiga företagare som brinner för sin uppgift får många Skarabor jobb och försörjning.

– Årets guldkorn i Skara är verkligen guld värda som goda förebilder och ambassadörer för Skaras näringsliv. Det är näringsliv som skapar och lägger en grund för vår gemensamma välfärd och det goda livet i vår kommun, säger Gunilla Druve Jansson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Årets företagare i Skara är Anna-Karin och Petter Burge, WT Metall Norden AB. På bild även Jonatan Bjelkengren, Företagarna Skara och företrädare för Skara kommun Ylva Pettersson (M), Gunilla Druve Jansson (C) och Per-Åke Pettersson (S).
Årets företagare i Skara är Anna-Karin och Petter Burge, WT Metall Norden AB. På bild även Jonatan Bjelkengren, Företagarna Skara och företrädare för Skara kommun Ylva Pettersson (M), Gunilla Druve Jansson (C) och Per-Åke Pettersson (S). Foto: Skara kommun/Eric Elvmarker

Årets Företagare i Skara kommun

Årets Företagare i Skara har med grunden i sitt intresse tillsammans utvecklat en hobbyverksamhet till att nu täcka in Norden som sitt försäljningsområde. Årets företagare 2023 i Skara är Anna-Karin och Petter Burge, WT Metall Norden AB.

Årets unga företagare 2023 i Skara är Sara Runsten och Filip Larsson, Stekosterian och Vedens Lustgård. På bild även Jonatan Bjelkengren, Företagarna Skara och för Skara kommun Ylva Pettersson (M), Gunilla Druve Jansson (C) och Per-Åke Pettersson (S).
Årets unga företagare 2023 i Skara är Sara Runsten och Filip Larsson, Stekosterian och Vedens Lustgård. På bild även Jonatan Bjelkengren, Företagarna Skara och för Skara kommun Ylva Pettersson (M), Gunilla Druve Jansson (C) och Per-Åke Pettersson (S). Foto: Skara kommun/Eric Elvmarker

Årets unga företagare i Skara kommun

Årets Unga Företagare i Skara är entreprenörer som med stor experimentlust och vilja att sprida matglädje satsat på att förädla lokala produkter till en måltidsupplevelse. Årets unga företagare 2023 i Skara är Sara Runsten och Filip Larsson, Stekosterian och Vedens Lustgård.

Årets nyföretagare 2023 är Jenny Långkvist och Oliver Arvesson Øien, Arborealis Arboristtjänst. På bilden även Eva-Maria Friberg, Nyföretagarcentrum Skaraborg och företrädare för Skara kommun Ylva Pettersson (M), Gunilla Druve Jansson (C) och Per-Åke Pettersson (S).
Årets nyföretagare 2023 är Jenny Långkvist och Oliver Arvesson Øien, Arborealis Arboristtjänst. På bilden även Eva-Maria Friberg, Nyföretagarcentrum Skaraborg och företrädare för Skara kommun Ylva Pettersson (M), Gunilla Druve Jansson (C) och Per-Åke Pettersson (S). Foto: Skara kommun/Eric Elvmarker

Årets nyföretagare i Skara kommun

Årets vinnare intog en ny geografisk arena med en flytt till Skara. De ville nyttja sin kunskap till gagn för både lokala företag och privatpersoner på ett sätt de själva kunde styra. Årets nyföretagare 2023 går till Jenny Långkvist och Oliver Arvesson Øien, Arborealis Arboristtjänst.

Sparbanken Skaraborgs Entreprenörspris 2023 går till Johan Tell, med bolagen Tell Ölanda AB, Tell Dagsnäs AB och Tell Bjurum AB. På bild även företrädare för Sparbanken Skaraborg och Skara kommun.
Sparbanken Skaraborgs Entreprenörspris 2023 går till Johan Tell, med bolagen Tell Ölanda AB, Tell Dagsnäs AB och Tell Bjurum AB. På bild även företrädare för Sparbanken Skaraborg och Skara kommun. Foto: Skara kommun/Eric Elvmarker

Sparbanken Skaraborgs Entreprenörspris 2023

Årets Entreprenör i Skara driver en verksamhet som är en förebild vilken många vill kopiera. Med ekologiskt jordbruk och djurhållning som bas hålls hållbarhet för djur och natur högt. Entreprenörspriset går till Johan Tell, med bolagen Tell Ölanda AB, Tell Dagsnäs AB och Tell Bjurum AB.

Årets tillväxtpris 2023 går till Robert Lundahl med personal på Proffsel Västra Götaland AB. På bild även företrädare för Almi och för Skara kommun.
Årets tillväxtpris 2023 går till Robert Lundahl med personal på Proffsel Västra Götaland AB. På bild även företrädare för Almi och för Skara kommun. Foto: Skara kommun/Eric Elvmarker

Årets tillväxtföretag

Almi delar varje år ut ett tillväxtpris till det bolag som växt mest i kommunen. Pristagaren har utvecklat bolaget från grunden genom ett stort engagemang och hårt arbete. Årets tillväxtpris 2023 går till Robert Lundahl med personal på Proffsel Västra Götaland AB.

Utmärkelsen Det goda exemplet går till Hälsostudion i Skara, Eva Bohman, Harriet Fryklind och Nina Malmenskog med personal. På bild även företrädare för Skara kommun Ylva Pettersson (M), Gunilla Druve Jansson (C) och Per-Åke Pettersson (S).
Utmärkelsen Det goda exemplet går till Hälsostudion i Skara, Eva Bohman, Harriet Fryklind och Nina Malmenskog med personal. På bild även företrädare för Skara kommun Ylva Pettersson (M), Gunilla Druve Jansson (C) och Per-Åke Pettersson (S). Foto: Skara kommun/Eric Elvmarker

Det goda exemplet

Årets vinnare av utmärkelsen ”Det goda exemplet” har visat på ett stort engagemang för ett socialt ansvarstagande och går till Hälsostudion i Skara, Eva Bohman, Harriet Fryklind och Nina Malmenskog med personal.

Årets #handlaiskara

Skara Handel har frågat kunderna vilken av Skara handels medlemmar som de anser är värd utmärkelsen ”Årets #handlaiskara 2023” och vinnaren blev Jonas Svärdh med personal på Elon ljud & bild.

Läs också

Artikeltaggar

FöretagarnaGunilla Druve JanssonHandelMänskligtNäringslivNöje/KulturPer-Åke PetterssonSkaraSkara KommunSkara kommunSparbanken SkaraborgUtmärkelserYlva Pettersson

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.