Hoppa till huvudinnehållet

Vara bjöd på målfest mot Assyriska FC: ”Skön och övertygande seger”

Publicerad:
Vara SK vann mot Assyriska FC Jönköping
Vara SK vann mot Assyriska FC Jönköping

Det blev ännu en klar seger för Vara mot Assyriska FC hemma i division 1 östra Götaland herr i futsal.

8-4 till sist i en skön målfest.

– Vi tog tag i taktpinnen från start och hade mycket bollinnehav och skapade målchanser. Tycker vi kontrollerade första halvlek på ett föredömligt sätt. Assyriska FC Jönköping hade förvisso ett par jättelägen som kom av våra individuella misstag men vi gick till halvtidsvila med en 2-0 ledning, säger Varas lagledare Marcus Ahlberg och fortsätter:

– Andra halvlek startade med att vi snabbt gick upp till 4-0 vilket föranledde att gästerna tog ut målvakten och spelade jokerspel. Innan tio minuter var gångna reducerade de två gånger och en viss oreda infann sig i vårt försvarsspel och kanske också lite oro. Men efter vi hade kontrat in både 5-2 och 6-2 kändes det som att de tre poängen var i hamn.

– En skön och övertygande seger och återigen får vi ett kvitto på att när vi sätter försvarsspelet så kan vi rå på flera lag i serien, kommenterade Varas lagledare Marcus Ahlberg.

Varas nya tabellposition är fjärde plats, medan Assyriska FC är på sjätte plats.

I nästa omgång har Vara Linköping Afghanska borta i Folkungahallen, lördag 2 december 19.30.

Varas mål: 1-0 Ludvig Leijner-Svensson, 2-0 Amir Abbasi, 3-0 Leo Persson, 4-0 Max Olsson, 5-2 Robin Särud, 6-2 Alfred Tengroth, 7-2 Sami Mehri, 8-3 Leo Persson.

Artikeltaggar

AlléhallenAssyriska FC JönköpingFutsalVara SK

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.