Hoppa till huvudinnehållet

Syrianskas offensiv fortsätter – värvar in förre LFK-profilen

Publicerad:
Jonathan Hallin tillsammans med Syrianskas ordförande Yalcin Yüksel.
Jonathan Hallin tillsammans med Syrianskas ordförande Yalcin Yüksel. Foto: Anas Jebari

Från division 6 till division 3 på tre raka år.

Nu har storsatsande Syrianska FK Lidköping även gjort klart med sina första nyförvärv inför den kommande säsongen.

Färskast är mångårige LFK-försvararen Jonathan Hallin.

Att Syrianska FK Lidköping är en klubb på frammarsch råder det inga tvivel om. Från det att klubben startade upp 2020 har resan gått spikrakt uppåt och när fotbollssäsongen 2024 så småningom knackar på porten är det division 3-spel som gäller för det gulröda gänget.

För att lyckas så bra som möjligt även på den nivån har Syrianska nu gjort klart med sina två första nyförvärv inför det kommande året. Den ene är en viss Jonathan Hallin, som under åtta års tid höll till på vänsterkanten i division 2-klubben Lidköpings FK.

En snackis

Jonathan Hallin lämnade inför den gångna säsongen LFK under uppmärksammade former och under 2023 har den 29-årige vänsterbacken, ursprungligen från Motala, spelat sin fotboll i division 3-klubben Götene IF.

Nästa år blir det samma division, men en ny klubb, för Jonathan Hallin.

Syrianska har på senare tid även gjort klart med Hamdija Hamdi Qeraj, 23. Den offensive liraren växte fram i division 2-klubben IK Gauthiod, men kommer närmast från spel i division 4-klubben Trollhättans BoIS. Där var han lagets bäste målskytt den gångna säsongen, med sina tio mål i seriespelet.

Syrianskas trupp i övrigt? Ja, enligt NLT:s uppgifter ska merparten av spelarna ha bestämt sig för att haka på det gulröda division 3-tåget.

Succéresan uppåt fortsätter – Syrianska klart för trean: ”Siktar ännu högre”

Artikeltaggar

FotbollSyrianska FK Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.