Hoppa till huvudinnehållet

Påverkad man åtalas för flera brott på orten: ”Jag skäms och ångrar allt”

Publicerad:
Vid två tillfällen inom loppet av fem månader tillkallades polis till orten efter att en påverkad ställt till det. (Bilden är en genrebild)
Vid två tillfällen inom loppet av fem månader tillkallades polis till orten efter att en påverkad ställt till det. (Bilden är en genrebild) Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 35-årsåldern med missbruksproblem åtalas nu för att ha begått flera brott på en mindre ort i Lidköpings kommun.

Brott som han i förhör säger att han ångrar djupt: ”Fy fan. Jag skäms och ångrar allt”.

Det första brottet som han åtalas för begicks enligt åtalet mot en kvinnan som den 17 december 2021 skulle gå ut och rasta sin hund. Då stötte hon på mannen som hon sedan tidigare känner till.

Han var mycket påverkad och ville komma med henne hem. När kvinnan uttryckte att det inte var aktuellt blev han otrevlig och ryckte tag i hennes kläder. Kvinnan blev rädd, tog sig loss och gick sedan därifrån med sin hund. Men promenaden blev kort eftersom hon insåg att hon i tumultet glömt att låsa dörren till bostaden. När hon kom hem igen såg hon att det var stökigt därinne.

Det visade sig att mannen varit där under tiden hon var ute. Ölburkar låg kvarlämnade och en vodkaflaska som hon haft i ett köksskåp stod halvt urdrucken på köksbordet.

Viftade med tre knivar

Den 6 maj 2022 misstänks mannen, som är i 35-årsåldern, för ytterligare ett brott på samma ort. Vid åttatiden på kvällen tillkallas polis med anledning av ett olaga hot. De möts upp av fyra personer som visar sig ha filmat den hotfulla situationen.

Mannen hade sökt upp bostaden de befann sig i eftersom har var på jakt efter alkohol. Det fick han inte och uppmanades att gå därifrån. En lite stund senare kom han dock tillbaka, viftades med två knivar i ena handen och en i den andra.

Viftandes med tre knivar hotade mannen att förinta de som tidigare vägrat ge honom alkohol. (Bilden är en genrebild och har ingen koppling till texten)
Viftandes med tre knivar hotade mannen att förinta de som tidigare vägrat ge honom alkohol. (Bilden är en genrebild och har ingen koppling till texten) Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT

”Han skulle förinta oss sa han, att vi skulle försvinna.” berättar en av de utsatta männen i förhör.

Den åtalade mannen säger själv i förhör att han var påverkad den aktuella kvällen.

”Jag var på fyllan och villan plus lite benzo. Jag var nog lite aggressiv” säger han och är samtidigt väldigt ångerfull: ”Fy fan. Jag skäms och ångrar allt.”

Mannen erkänner således det olaga hotet, men kan varken förneka eller erkänna hemfridsbrottet eftersom han uppger att han inte har något minne av det inträffade. Mannens DNA har dock återfunnits på en ölburk som hittades i kvinnans bostad.

Artikeltaggar

ÅtalBrottBrott, lag och rättHemfridsbrottLidköpings kommunOlaga hot

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.