Hoppa till huvudinnehållet

Tonåring överföll kvinna med flaska när hon sov: ”Särskild hänsynslöshet”

Publicerad:
Två tonåringar åtalas nu för inblandning i en grov misshandel tidigare i år när en kvinna blev slagen med en flaska i huvudet utanför Hjertbergs i Lidköping.
Två tonåringar åtalas nu för inblandning i en grov misshandel tidigare i år när en kvinna blev slagen med en flaska i huvudet utanför Hjertbergs i Lidköping. Foto: Privat

Två tonåringar åtalas nu för inblandning i en brutal misshandel utanför Ica Hjertberg tidigare i år.

En av dem överföll en sovande kvinna och slog henne med en flaska i huvudet medan den andra filmade attacken.

Nu åtalas de för grova brott.

Attacken mot kvinnan inträffade någon gång mellan den 23 och 24 juni i år och kort efter började en film av överfallet florera på sociala medier.

Filmen visar hur en kvinna ligger på en bänk vid Framnäs köpcentrum i Lidköping när en hoodieklädd person till synes oprovocerat går fram med bestämda steg och slår henne i huvudet med en flaska.

Film på överfall av kvinna sprids i sociala medier – polisen nu inkoppladÖverfallet vid Framnäs – filmad ungdom medger slag mot kvinna: ”Vidgår vad han gjort”

Tonåringar åtalas

Nu åtalas en 15-åring pojke vid Skaraborgs tingsrätt för grov misshandel, misstänkt för dådet. Han ska även ha kastat flaskan mot kvinnan, men träffat väggen strax över kvinnans huvud.

Pojken vidgår omständigheterna och erkänner misshandel av normalgraden. Brottet anses dock, enligt åklagaren, vara grovt.

”Brottet bör bedömas som grovt eftersom XXX (den tilltalade, reds anm) uppvisat särskild hänsynslöshet och råhet genom att med tillhygge utdela kraftigt våld mot huvudet mot en person som sitter och sover och därmed saknade möjlighet att försvara sig”, skriver åklagare Josefin Dufva i stämningsansökans ansvarsyrkande.

En jämnårig pojke åtalas även han, dock för medhjälp till grov misshandel efter att ha närvarat och filmat händelsen.

Pojken vidgår att han filmat misshandeln men förnekar brott.

Artikeltaggar

ÅklagareÅtalBrottBrott, lag och rättFramnäsLidköpingMisshandelSkaraborgs tingsrätt

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.