Hoppa till huvudinnehållet

Konditoribageriet Malin och Lasse AB: Nu är redovisningen klar – så ser siffrorna ut

Publicerad:

Konditoribageriet Malin och Lasse AB under 2022. Här är de viktigaste siffrorna. Verksamheten står bokförd på 5,4 miljoner kronor i omsättning, en förbättring på 10,8 procent från 2022. Resultatet före skatt är högre än föregående år, cirka 450 000 kronor mot omkring 150 000 kronor.

Rörelseresultatet skjuter fart, och slutar på cirka 450 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 8,6 procent, som är bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen tre och en halv procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen detaljhandel utom med motorfordon och motorcyklar är motsvarande snitt 3,8 procent.

Fakta om Konditoribageriet Malin och Lasse

Konditoribageriet Malin och Lasse grundades 2018. Bolagets huvudbransch är specialiserad butikshandel med bröd och konditorivaror. Redovisningsperioden löper från juli till juni.

Företaget har fem anställda, enligt årsredovisningen, vilket är en fler än föregående redovisningsår.

Styrelseordförande är Lars Hugo Albert Andersson (59).

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Konditoribageriet Malin och Lasse det 35:e största företaget inom sin specifika bransch i Västra Götaland, som är specialiserad butikshandel med bröd och konditorivaror.

Företaget är också det 207:e största i landet. Det finns 54 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

BokslutNäringslivVästra Götalands län

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.