Hoppa till huvudinnehållet

MEDAN DU SOV: Här är nattens händelser

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

En bil besköts med flera skott under natten till måndagen i Anderstorp i Jönköpings län.

Polispatruller letar under natten efter skytten samt efter bilen som försvann direkt efter skottlossningen.

– Vi fick flera larm vid 01.10 att någon eller några skjuter mot ett fordon som sedan lämnar platsen. Vi har jobbat febrilt med ärendet men varken hittat en skottskadad person eller ett fordon, säger Jonas Schånberg, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Polis har säkrar spår vid platsen att det förekommit skottlossning och det finns flera vittnen till händelsen. (TT)

En stor polisinsats inleddes under natten till måndagen vid ett flerfamiljshus i Upplands-Bro, nordväst om Stockholm.

– Personer som har befunnit sig i trappuppgången ringde in två minuter efter midnatt efter att de ha sett ett misstänkt farligt föremål i trappuppgången till ett fyravåningshus. Vi har spärrat av och planlägger nu för att fastigheten ska evakueras, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Bombtekniker stod vid 02-tiden redo att ge sig på föremålet så snart fastigheten evakuerats.

–De boende ska nu evakueras till en närliggande skola, säger Ola Österling. (TT)

Världen

Ultraliberalen Javier Milei, också kallad högerpopulist, vinner en storseger i presidentvalet i Argentina.

– Idag börjar återuppbyggnaden av Argentina, säger Milei när han segertalar på valvakan.

Milei vann valet på löften om stora och drastiska förändringar. Något nytt, oklart vad, väntar för ett land i djup ekonomisk kris och dess 45 miljoner invånare. Inflationen ligger på 140 procent, till exempel.

Motkandidaten, regeringspartiets ekonomiminister Sergio Massa, erkände sig tidigt besegrad och har gratulerat Milei. När över 97 procent av rösterna i söndagens val hade räknats pekade resultatet på att Milei fick ett stöd på 55,8 procent mot 44,2 för Massa. (TT)

Artikeltaggar

AnderstorpArgentinaBrott, lag och rättFastigheterFordonJavier MileiSergio MassaSkottlossningTrafikUppland

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.