Hoppa till huvudinnehållet

Göteneföretaget Gården Partihandel i Lundsbrunn AB är bland de största i Sverige

Publicerad:

Årsredovisningen för Gården Partihandel i Lundsbrunn är klar. Företagets omsättning stiger med 22,7 procent och blev ungefär 59,5 miljoner kronor. Resultatet före skatt är högre än föregående år, drygt 3,1 miljoner kronor mot ungefär en och en halv miljoner kronor.

Rörelseresultatet ökar med 30 procent, och slutar på fyra och en halv miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 7,6 procent, som är på samma nivå som 2021.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen jordbruk är motsvarande snitt 8,2 procent. Noteras ska att företaget har ett dotterbolag, och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig.

Fakta om Gården Partihandel i Lundsbrunn

Gården Partihandel i Lundsbrunn grundades 1980. Bolagets huvudbransch är potatisodling, beredning och hållbarhetsbehandling av potatis och partihandel med frukt och grönsaker. Företaget har ett dotterbolag.

Företaget har elva anställda, enligt årsredovisningen, vilket är samma antal som föregående redovisningsår.

Lars Erik Rickard Ask (47) är också styrelseordförande.

Ett av landets största

Sett till omsättning är Gården Partihandel i Lundsbrunn det största företaget inom sin specifika bransch i Västra Götaland, som är potatisodling.

Företaget är det sjätte största i landet. Det finns 13 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

BokslutGötene kommunNäringslivVästra Götalands län

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.