Hoppa till huvudinnehållet

Elever erbjuds jobb i omsorgen: ”Inblick i ett roligt och viktigt arbete”

Publicerad:
Initiativet syftar till att elever ska få upp ögonen för vårdyrket.
Initiativet syftar till att elever ska få upp ögonen för vårdyrket. Foto: Sören Turesson

Under sportlovet ges 38 åttondeklassare i Götene möjligheten att provjobba inom omsorgen.

– Vår förhoppning är att de ska få en liten inblick i ett roligt och viktigt arbete där de får göra skillnad för människor, säger socialchefen Eva Thimfors.

Elever i årskurs 8 kan fram till den 14 januari ansöka om att få jobba två dagar i februari och samtidigt tjäna 600 kronor.

Under de dagarna får de antingen följa en undersköterska som arbetar inom äldreomsorgen eller en stödassistent som arbetar inom området för funktionsstöd och vara behjälpliga i diverse arbetsuppgifter.

Götene kommun har hämtat inspiration från andra kommuner som provat konceptet. Syftet är att elever ska få upp ögonen för vårdyrket och kanske söka vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet.

– Det här initiativet har tagits emot väl av våra enhetschefer och vi kan totalt erbjuda 38 platser, säger Eva Thimfors.

Vad tror du om intresset?

– Jag hoppas att många tycker det är intressant. Två dagar är inte en jättelång tid, men här kan de få en liten inblick i vårdyrket. Det vore jättekul om vi kan fylla de platserna, så jag håller tummarna.

Artikeltaggar

ÄldreomsorgGöteneGötene kommun (org)OmsorgVårdVård och omsorg

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.