Hoppa till huvudinnehållet

Årsredovisningen klar: Så gick det för Götene Bygg & Fastigheter AB

Publicerad:

Här är siffrorna för Götene Bygg & Fastigheter AB för 2022. Verksamheten står bokförd på 46 miljoner kronor i omsättning, en förbättring på 24,4 procent från 2021. Resultatet före skatt är högre än föregående år, drygt 3,8 miljoner kronor mot ungefär en och en halv miljoner kronor.

Rörelseresultatet skjuter fart, och slutar på drygt 3,8 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 8,4 procent, som är bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen 5,8 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen parti- och provisionshandel utom med motorfordon är motsvarande snitt 5,1 procent.

Fakta om Götene Bygg & Fastigheter

Götene Bygg & Fastigheter grundades 2009. Bolagets huvudbransch är partihandel med virke och andra byggmaterial, uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade, andra lokaler och byggnadssnickeriarbeten.

Företaget har åtta anställda, enligt årsredovisningen, vilket är samma antal som föregående redovisningsår.

Stefan Kristian Färén (43) är också styrelseordförande, medan Jonas August Karlsson (44) är vd.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Götene Bygg & Fastigheter det 118:e största företaget inom sin specifika bransch i Västra Götaland, som är partihandel med virke och andra byggmaterial.

Företaget är också det 512:a största i landet. Det finns 334 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

BokslutGötene kommunNäringslivVästra Götalands län

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.