Hoppa till huvudinnehållet

16-årig tjej döms för ofredande och stöld: ”Sa mer saker än jag borde”

Publicerad:
I filmen som skickades via Snapchat beskriver den 16-åriga tjejen målsäganden som äcklig och vidrig.
I filmen som skickades via Snapchat beskriver den 16-åriga tjejen målsäganden som äcklig och vidrig. Foto: Jessica Gow/TT

Under sommaren 2023 begår en ung tjej hemmahörande i västra Skaraborg två brott mot två andra unga tjejer. I ett av fallen skickas en film i affekt där hon utmålar mottagaren för att vara äcklig och vidrig.

Sent på kvällen den 3 juni i år skickar den i dag 16-åriga tjejen en film via Snapchat till en annan ung tjej. Hon är irriterad och sparar inte på orden när hon utmålar tjejen som en vidrig människa.

Filmklippet får den unga tjejen att må mycket dåligt.

Några dagar senare går den utsatta flickan till polisen tillsammans med sin mamma och gör en anmälan.

I polisförhör medger 16-åringen att hon gått över gränsen.

”Jag ångrar mig. Jag sa kanske mer saker än jag borde sagt.” säger hon och erkänner brott.

Stal halsband på fest

Senare samma sommar, den 14 juli, stjäl 16-åringen också två halsband från en annan tjej i samband med en fest. Hon är själv inte bjuden men det var många där och hon gick in ändå. I ett toalettskåp hittar hon några halsband som hon stoppar på sig, berättar hon i förhör.

Några dagar senare ser tjejen som blivit av med halsbanden att 16-åringen har ett av dessa på sig. Hon skäms då och halsbanden lämnas senare tillbaka.

Den 16-åriga tjejen döms nu till ungdomstjänst i 20 timmar för ofredande och stöld.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättFilmerOfredandeSkaraborgSnapchatStölder

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.