Hoppa till huvudinnehållet

Han tar över som ny tränare i LFK: ”En intressant fotbollsfilosofi”

Publicerad:
Lidköpings FK:s nye tränare heter Kenan Mulahusic.
Lidköpings FK:s nye tränare heter Kenan Mulahusic. Foto: Linus Hellman

Lidköpings FK:s tränarjakt är över.

Kenan Mulahusic, 40, är på plats.

– Han har en intressant fotbollsfilosofi, säger Andreas ”Jula” Danielsson från LFK:s sportgrupp.

Efter att Jakob Matanovic i höstas meddelade att han inte kommer att vara kvar som huvudtränare i Lidköpings FK har jakten på hans ersättare pågått. NLT har tidigare skrivit om att Patrik Andersson, närmast från Tidaholms GoIF, varit ett av namnen som funnits på tapeten, men han blev tidigare i veckan klar som assisterande tränare hos division 2-konkurrenten IFK Skövde.

Och på tal om Skövde – det är också därifrån som LFK hämtar in sin nya tränare. Det då Kenan Mulahusic, tidigare assisterande tränare i superettan-klubben Skövde AIK, är klar för två år på IP Framnäs.

– Vi har haft kontakt i några veckor och Kenan har en intressant fotbollsfilosofi som vi tror kommer passa väldigt bra hos oss, säger Andreas ”Jula” Danielsson från LFK:s sportgrupp.

Välutbildade ledare

Kenan Mulahusic, som har Motala AIF FK som moderklubb, kommer som sagt närmast från en roll som assisterande tränare till förre landslagsspelaren Tobias Linderoth. Innan 40-årige Mulahusic tog steget upp till Skövde AIK:s A-lag var han ansvarig för superettan-klubbens ungdomslag på U19- och U21-nivå.

– Kenan har även gått både UEFA A och B (tränarutbildningar) och vi vill gärna ha välutbildade ledare hos oss, säger Andreas Danielsson.

Kenan Mulahusic kommer närmast från Skövde AIK.
Kenan Mulahusic kommer närmast från Skövde AIK. Foto: Mattias Olsson

Efter att Patrik ”Plätta” Gustafsson, hösten 2021, lämnade tränarposten i Lidköpings FK har division 2-klubbens två efterföljande tränare, Stefan Strind och Jakob Matanovic, bara blivit ettårslösningar. Med det i åtanke har det varit extra viktigt för LFK att nu få en mer långsiktig lösning på plats.

– Det var olyckligt med Stefan att han bröt sitt kontrakt, det var ju på grund av familjeskäl. Det är viktigt med kontinuitet och det känns väldigt bra att få in Kenan på ett tvåårsavtal nu, säger ”Jula” och fortsätter:

– Att ha tränaren på plats gör även saker och ting enklare med förlängningar av spelare och nyförvärv.

Med huvudtränaren klar fortgår nu LFK:s arbete med att forma resten av ledarstaben.

Ett arbete som även Kenan Mulahusic kommer att vara en del av.

Talangen byter Götene mot LFK: ”Högt upp på vår lista”

Artikeltaggar

FotbollLidköpings FK

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.