Hoppa till huvudinnehållet

Full pott för Laik – trots förändrat resmål: ”Ska kunna hantera alla spelplaner”

Publicerad:
Viggo Olofsson och hans Laik tog full pott i helgen. Bland annat efter att lagkaptenen prickat in tre straffar i segern mot Borlänge.
Viggo Olofsson och hans Laik tog full pott i helgen. Bland annat efter att lagkaptenen prickat in tre straffar i segern mot Borlänge. Foto: Sören Turesson

En hektisk, och lång, helg ligger bakom Lidköpings AIK.

Facit?

Fyra av fyra möjliga poäng.

– Det smakar riktigt gott, säger tränaren Andreas ”Ingo” Ingemarsson efter 9-5 mot Tillberga, följt av 5-2 mot Borlänge.

Då och då under säsongens gång går lagen i bandyallsvenskan igenom så kallade dubbelhelger, då det vankas match både på lördagen och söndagen. För Laiks del var det Tillberga och Borlänge som stod på schemat den gångna helgen och även om resultatet blev positivt, två raka segrar, hände det förstås en del längs vägens gång.

Inte minst då söndagens match mot Borlänge, på grund av en sprucken is, fick flyttas från Tunets IP till inomhusspel i Göransson arena i Sandviken (bytte även matchstart från 14 till 16).

– Vi hade hunnit åka någon halvtimme när vi fick beskedet, så vi var uppe i Sandviken i god tid, säger Andreas Ingemarsson.

Var det bättre för er att få spela inomhus?

– Vi ska kunna hantera alla spelplaner, men vi är ju ett spelande lag så det är klart att vi gynnas av att spela inne.

Andreas Ingemarsson, tränare i Laik.
Andreas Ingemarsson, tränare i Laik. Foto: Sören Turesson

Matchen mot Borlänge var länge tät och målsnål. Det var först under matchens sista tiominutersperiod som Laik kunde gå från 2-2 till 5-2 och därmed säkra segern.

En av förgrundsfigurerna var 23-årige lagkaptenen Viggo Olofsson, som nätade från straffpunkten tre gånger om.

– Han var stensäker där, säger Andreas Ingemarsson, som även var tillfreds över den defensiv som hans manskap visade upp.

– Vi hade på känn att det skulle bli en tight match och det var viktigt att inte släppa in fler än tre mål, för då vinner vi. Vi börjar få ihop en bra ryggrad.

Stängde igen

Lördagens 9-5-seger mot Tillberga då? Jo, den var till en början en aning svängig då Laik i den första halvleken både hann med att gå upp i en 3-0-ledning, samt tappa till ett 3-3-resultat i paus.

I den andra halvleken var det däremot inget snack, då Andreas Ingemarssons mannar gled ifrån till en betryggande fyramålsseger.

– Det var en tempofylld match där vi jobbade bra tillsammans, som en stor enhet. Vi hade lite extra uppvaktning på Emil Juhlén (som även har spelat i Västerås) och vi gjorde ett grymt jobb där, säger ”Ingo”, som också passade på att plussa för målvakten William Åhmans insatser i helgen.

Även nästa helg vankas det dubbla matcher för Laik, men då på hemmais (ute på Isstadion). Tellus kommer på besök på lördagen, medan Djurgården gästar dagen efter.

Målen mot Tillberga: Olle Andersson 3, Alfred Malm 2, Gustav Nygren 2, Gustaf Nilsson, Viggo Olofsson.

Målen mot Borlänge: Viggo Olofsson 3, Alfred Malm, Gustaf Nilsson.

Artikeltaggar

Andreas "Ingo" IngemarssonBandyLidköpings AIK

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.