Hoppa till huvudinnehållet

Påverkad man från Lidköping gick runt med gatustridsvapen – har erkänt grova knivbrottet

Publicerad:
Knogjärnet som mannen bar i sin tröja när han omhändertogs beskrivs som ett gatustridsvapen där järnet kan fällas ut till en kniv.
Knogjärnet som mannen bar i sin tröja när han omhändertogs beskrivs som ett gatustridsvapen där järnet kan fällas ut till en kniv. Foto: Polisen

Mannen som polisen skulle omhänderta gjorde ordentligt motstånd. Väl i arresten visade sig att han burit runt på flera knivar. Mest lättillgängligt var ett riktigt otäckt knogjärn som beskrivs som ett gatustridsvapen.

Polis blir den 27 september i år beordrade till Fabriksgatan i Lidköping där det uppges finnas berusade personer. På plats kan de snabbt identifiera en man i 35-årsåldern som är hemmahörande på en adress i Lidköpings kommun. Beslut tas att han ska omhändertas enligt LOB, men då blir mannen motstridigt och försöker slita sig loss.

Väl i arresten får flera vakter hjälpa till med att få in honom i cellen. Vid avvisiteringen visar det sig att han bär runt på fyra stycken knivar, varav en är utformad som ett knogjärn där en kniv sedan kan fällas ut. Polisen benämner detta som ett gatustridsvapen.

Knogjärnet förvarade mannen lättillgängligt i sin tröja. Han uppger i polisförhör att han hade det för att kunna försvara sig.
Knogjärnet förvarade mannen lättillgängligt i sin tröja. Han uppger i polisförhör att han hade det för att kunna försvara sig.

Knogjärnet förvarade han också lättillgängligt i sin tröja. Övriga knivar fanns i så kallade multitools av olika slag. Dessa förvarades i en ryggsäck som han bar.

I förhör säger mannen att han hade knivarna med sig för att kunna försvara sig om någon skulle utsätta honom för brott.

Han erkänner därmed grovt brott mot knivlagen men också ringa narkotikabrott eftersom han vid tiden bland annat var påverkad av amfetamin. Han bar även fem stycken narkotikaklassade tabletter på sig i samband med att polis omhändertog honom.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare och är också tidigare dömd för bland annat stöld, bedrägeri och ringa narkotikabrott.

Artikeltaggar

ÅtalBrottBrott mot knivlagenBrott, lag och rättLidköpingLidköpings kommunNarkotikabrott

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.