Hoppa till huvudinnehållet

Motståndarens dom – han är tuffast att möta i Villa: ”Är ett monster”

Publicerad:
Brobergs Karl Tagesson jagas av Tobias Augustsson i matchen mot Villa.
Brobergs Karl Tagesson jagas av Tobias Augustsson i matchen mot Villa. Foto: Sören Turesson

Vem är jobbigast att möta i Villa?

Brobergs Karl Tagesson, 20, har sitt svar klart för sig.

– Felix Pherson. Han är ett monster, säger han efter förlusten i sin gamla hemmaarena.

Det dröjer nästan 20 minuter innan Karl Tagesson kliver ut ur gästernas omklädningsrum. Han är samlad, skapligt nöjd med lagets insats och glad för att familj och vänner varit på plats.

Det var i april 2022 som det stod klart att Tagesson skulle lämna Lidköpingsbandyn (Laik). Han startade sin utflykt i Frillesås, blommade ut och var efter förra säsongen på många silly season-läppar.

Svaret blev Broberg/Söderhamn.

– Jag trivs jättebra. Jag har precis börjat på ett nytt jobb och där trivs jag också jättebra. Tyvärr har vi haft det tungt resultatmässigt, men jag hoppas att det vänder.

Mot Villa låg gästernas prioritering på att hålla ihop laget. Man lyckades till stor del. Laget reducerade till 2-3 i inledningen av den andra halvleken och där hade det kunnat bli match.

– Vi stod lågt och försvarade oss bra. Med lite flyt hade vi kunnat släppt in lite färre mål, gjort något mer och skapat spänning. Man får inte bjuda Villa på något.

Vad är svårigheten med att möta Villa?

– Alla som får bollen är ett hot, och det går fort. Villa har så många verktyg i sin verktygslåda att vi blir tillbakapressade. Det är riktigt tufft att komma hit, att spela borta mot Villa, säger Karl Tagesson, som upplevde samma sak förra säsongen, fast med Frillesås.

Inför mötet med Villa tvingades Broberg, till viss del till följd av skador, stuva om. För Tagesson innebar det en flytt från vänsterhalven till mittfältet. Lite ovant men ändå okej, är hans betyg.

– Det var riktigt kul att komma upp på mittfältet, även om jag kände mig lite vilsen emellanåt.

Till sist, vem är jobbigast att möta i Villa?

– Felix Pherson. Han är ett monster.

Fakta

Bandy

– Elitserien –

Villa-Broberg

6-2 (3-1)

1-0 Christoffer Edlund (11), 2-0 Christoffer Edlund, hörna (13), 3-0 självmål (26), 3-1 Anders Erikanders (43), 3-2 Jaakko Hyvönen, hörna (47), 4-2 Christoffer Edlund (54), 5-2 Johan Löfstedt (67), 6-2 Johan Löfstedt (90+1).

Hörnor: 12-8 (4-4).

Domare: Mikael Hillerius.

Publik: 2 065.

Villa (5-2-3): Anton Johansson - Felix Pherson, Martin Andreasson, Martin Hammarberg, Ludvig Johansson, Erik Säfström - Martin Karlsson, Petter Björling - Johan Löfstedt, Christoffer Edlund, Tim Persson.

Avbytare: Tobias Augustsson, Gustav Friman, Gustaf Nilsson, Jesper Thimfors (mv).

Karl Tagesson gör sin första säsong i den gulsvarta dressen.
Karl Tagesson gör sin första säsong i den gulsvarta dressen. Foto: Sören Turesson
Efter skiftet – så ser Villamålvakten på duellen med Thimfors: ”Jag vill alltid stå”

Artikeltaggar

BandyVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.