Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna tvingades kvar i bostad – blev slagen med köttyxa: ”Sa att han skulle döda henne”

Publicerad:
En man i 35-årsåldern från Vara kommun åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för flera brott mot en kvinna. Bland annat misstänks han för att ha tvingat henne kvar i sin bostad och misshandlat henne med en köttyxa.
En man i 35-årsåldern från Vara kommun åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för flera brott mot en kvinna. Bland annat misstänks han för att ha tvingat henne kvar i sin bostad och misshandlat henne med en köttyxa. Foto: Adam Ihse/TT

Kvinnan ska under flera dagar ha blivit hindrad att lämna mannens lägenhet. Under tiden blev hon grovt misshandlad med bland annat en köttyxa, fick kläderna avslitna och hotades med att skjutas vid försök till flykt.

Nu åtalas en man från Vara för flera brott.

Det var den 7 oktober i år som en kvinna kommit hem till en man i Vara kommun. Först två dagar senare ska kvinnan ha kommit undan mannen, som är i 35-årsåldern.

Mannen misstänks för att ha hindrat henne från att lämna lägenheten genom att säga att han skulle skjuta henne om hon försökte rymma. Han ska även ha slitit av henne kläderna och förstört hennes mobiltelefon.

Slag med köttyxa

Enligt den stämningsansökan som lämnats in till Skaraborgs tingsrätt misstänks mannen även för att ha utsatt kvinnan för upprepat våld under de två dygnen.

Förutom slag i ansiktet ska han dessutom ha slagit kvinnan på överkroppen med en stol och även gått till attack med en yxa när hon försökt lämna bostaden.

”XXX (den tilltalade, reds anm) har slagit AAA (målsägande, reds anm) med den trubbiga sidan av en köttyxa på hennes huvud, ben och hand”, skriver åklagare Fanny Isaksson i ansvarsyrkandet.

Han ska slagit kvinnan med en plastgalge på huvud och benet.

”Därefter har han tagit på sig skor och stampat/hoppat på AAA:s huvud och ben”, skriver Fanny Isaksson.

Bedöms som grovt

Nu åtalas mannen vid Skaraborgs tingsrätt för olaga frihetsberövande, skadegörelse samt grov misshandel.

”Brottet bör bedömas som grovt eftersom XXX visat särskild hänsynslöshet genom att han, samtidigt som han misshandlade AAA sa att han skulle döda henne och eftersom han slagit henne med tillhyggen”, skriver Fanny Isaksson.

Mannen förnekar brott.

Artikeltaggar

ÅtalBrottBrott, lag och rättHotMisshandelSkaraborgs tingsrättVara kommun

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.