Hoppa till huvudinnehållet

Kakbuffé och kändisbesök – familjevänlig julmarknad i Lekåsa: ”Något för alla”

Publicerad:
Reporter Victoria Svärd Karlsson
Victoria Svärd Karlsson
victoria.svardkarlsson@nlt.se
På lördad dyker 15 lokala aktörer upp på Kolsbogården i Lekåsa, då är det nämligen dags för julmarknad. ”Det kommer förhoppningsvis bli en fin dag där alla känner sig välkomna”, säger en av initiativtagarna Emma Olsson.
På lördad dyker 15 lokala aktörer upp på Kolsbogården i Lekåsa, då är det nämligen dags för julmarknad. ”Det kommer förhoppningsvis bli en fin dag där alla känner sig välkomna”, säger en av initiativtagarna Emma Olsson. Foto: Victoria Svärd Karlsson

Tomtar, julkransar, julmusik, brända mandlar och kakbuffé.

På lördag är det julmarknad på Kolsbogården i Lekåsa, där besökarna kan handla från flera lokala aktörer.

– Det kommer bli en mysig stund där det finns något för alla, säger en av initiativtagarna Emma Olsson.

Den 18 november är det julmarknad på Kolsbogårdens loge i Lekåsa. Då kommer 15 lokala aktörer för att sälja sina produkter. Allt från fårskinn, marmelad, smycken, honung och mycket mer.

– Det är första gången som vi arrangerar en julmarknad. Idén kom väl från början från min syster Sofia som har blomsterhandel i Grästorp, säger Emma Olsson.

Några av aktörerna som kommer vara på plats är Slugga Kvarn Lilla Surdegsbageri, Huttla gård, Lekåsa bigårdar och Lilla Svenstorp träsnideri.

– Det har varit väldigt kul att jobba med det här och få marknaden till verklighet.

”En mysig stund”

För den som är sugen på något gott kommer det dukas upp en buffé full med olika sorters kakor. Om inte det vore nog ska dessutom en kändis dyka upp, nämligen barnens favorit Tomten.

– Vi hoppas såklart att det kommer mycket folk.

Vad kan man som besökare förvänta sig?

– Det kommer bli en mysig stund tillsammans där det kommer finnas något för alla. Det kommer förhoppningsvis bli en fin dag där alla känner sig välkomna och man kommer få lite julkänsla.

Har du fått någon julkänsla än?

– Jo, det har jag. I mitt yrke är det mycket som händer kring jul, säger Emma Olsson med ett leende.

Artikeltaggar

Essunga kommunJulLekåsaMarknaderNöje/KulturTomtar

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.