Hoppa till huvudinnehållet

Efter skiftet – så ser Villamålvakten på duellen med Thimfors: ”Jag vill alltid stå”

Publicerad:
Villas målvaktspar Jesper Thimfors och Anton Johansson.
Villas målvaktspar Jesper Thimfors och Anton Johansson.

Han har stått i de två senaste matcherna.

Är Anton Johansson, 26, på väg att flytta på ettan Jesper Thimfors?

– Jag vill alltid stå, Jesper vill alltid stå. Det är upp till Sixtensson (Johan, Villatränaren) i slutändan, säger Anton Johansson.

Villa fortsätter att vinna. Segern mot Broberg var den tredje raka och sjätte totalt den här säsongen. Det gör att laget skuggar serieledande Bollnäs.

Vid sidan om de intickande poängen, trots att inte formkurvan slår i taket, håller målvaktskampen på att växa sig allt större.

Det handlar om Jesper Thimfors eller Anton Johansson.

I de två senaste matcherna, mot Hammarby och Broberg, har svaret varit Anton Johansson.

– Det var bestämt sedan tidigare, att jag skulle ta den här veckan. Det är viktigt att spela två matcher i följd, och lära sig kring det. Det är inte så ofta jag har gjort det.

Hur det gick?

– Jag är trött. Vi kom hem sent från Stockholm i går, tränade lite lätt på torsdagen och sedan var det bara att ladda om. Nu ska det bli skönt att vara ledig några dagar.

Konkurrensen mellan Johansson och Thimfors var en het potatis den förra säsongen. Då hade Thimfors känningar i sitt knä, vilket Villa mörkade.

Nu handlar det inte om någon skada.

– Det finns inte ens småkänningar hos någon och det beror nog på att vi delar på det.

Efter sju matcher har det varit Anton Johansson i tre, Thimfors i de övriga. Anton släppte in ett mål mot Frillesås, två mot Hammarby och två mot Broberg.

Vad känner du kring konkurrenssituationen?

– Den har alltid funnits där. Jag tycker att jag tar kliv, samtidigt som Jesper och Arvid (Torstensson) tar sina kliv. Kan vi hjälpas åt och växa under en hel säsong kommer till slut alla att platsa i var sitt elitserielag.

– Kan jag vara på en lika hög nivå som Jesper kvittar det vem av oss som står. Jag tycker att det är bra att vi delar på det.

Är det roligt eller betungande med konkurrensen?

– Inte betungande, även om Jesper kan vara en finne i röven ibland, det kan jag säga.

Är det klart vem som spelar mot Gripen nästa fredag?

– Nej. Nu ska vi vila lite och börjar om på måndag.

Blir du besviken om det inte är du?

– Nej, då blir jag glad för honom. Och släpper han in mål så knyter jag näven. Han gör samma sak mot mig. Det vet jag, säger Anton Johansson och skrattar.

Mot Broberg var Villa ett nummer större. Anton Johansson hade det ganska lugnt inledningsvis, men den sista kvarten blev det lite mer fart på gästerna.

– Jag fick till mig att det första skottet kom i den 37:e minuten. Vi hade en riktigt bra defensiv, kryddat med energi och delaktighet. Jag är mest nöjd med vår energi, och vårt sätt att fylla varandras luckor.

På fredag ska Jesper Thimfors fylla luckan efter Anton Johansson.

Eller om det är tvärt om.

Skyttekungen visade vägen när Villa vann – här är betyg och snackisar
Fakta

Bandy

– Elitserien –

Villa-Broberg

6-2 (3-1)

1-0 Christoffer Edlund (11), 2-0 Christoffer Edlund, hörna (13), 3-0 självmål (26), 3-1 Anders Erikanders (43), 3-2 Jaakko Hyvönen, hörna (47), 4-2 Christoffer Edlund (54), 5-2 Johan Löfstedt (67), 6-2 Johan Löfstedt (90+1).

Hörnor: 12-8 (4-4).

Domare: Mikael Hillerius.

Publik: 2 065.

Villa (5-2-3): Anton Johansson - Felix Pherson, Martin Andreasson, Martin Hammarberg, Ludvig Johansson, Erik Säfström - Martin Karlsson, Petter Björling - Johan Löfstedt, Christoffer Edlund, Tim Persson.

Avbytare: Tobias Augustsson, Gustav Friman, Gustaf Nilsson, Jesper Thimfors (mv).

Anton Johansson på väg mot en räddning i mötet med Broberg.
Anton Johansson på väg mot en räddning i mötet med Broberg. Foto: Sören Turesson

Artikeltaggar

BandyVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.