Hoppa till huvudinnehållet

Stort intresse när järnhandeln i Grästorp bjöd in till tjejkväll: ”Gick över förväntan”

Publicerad:
Anneli Andersson och dottern Sandra Wikerstam från Mossängens gård var på plats och visade upp sin hemmagjorda glögg. Ulrika Litzell passade på att provsmaka.
Anneli Andersson och dottern Sandra Wikerstam från Mossängens gård var på plats och visade upp sin hemmagjorda glögg. Ulrika Litzell passade på att provsmaka. Foto: Marie Andersson

På onsdagskvällen fylldes Grästorps järnhandel med glada, förväntansfulla och shoppingsugna tjejer när det var dags för årets tjejkväll.

– Vi är väldigt nöjda med kvällen och tycker det gick över förväntan, säger Ulrica Björklund på Grästorps järnhandel.

Innanför entrén delade personalen vid järnhandeln ut tallrikar med olika snittar och dricka till de besökare som norpat åt sig en biljett till kvällen.

Stämningsfull ljussättning, flertalet adventsstjärnor och ljusstakar bidrog till en härlig julstämning och varm gemenskap där besökarna kunde mingla och kika runt bland alla varor inne i butiken.

– Biljetterna blev helt slutsålda. De var väldigt lättsålda i år och tog snabbt slut, säger Ulrica Björklund på Grästorps järnhandel.

Det fanns ett flertal utställare på plats som bjöd på smakprover i form av bland annat glögg, olika korvar och julgodis. Ett lysande tillfälle för inspiration och möjlighet till att köpa med sig något hem inför advent och jul. Kanske köptes det även en och annan julklapp denna kväll?

Många var på plats när Grästorps järnhandel arrangerade tjejkväll under onsdagskvällen.
Många var på plats när Grästorps järnhandel arrangerade tjejkväll under onsdagskvällen. Foto: Marie Andersson

Hemmagjord glögg

Bland de lokala utställarna fanns bland annat Kullans lycka som bjöd på olika delikatesskorvar och även te, havrekex och ost. Även Anneli Andersson från Mossängens gård var på plats som bjöd besökarna på hemgjord glögg. Anneli har gjort ungefär 60 flaskor glögg hittills denna säsong och hur många fler det blir innan säsongens slut får framtiden utvisa.

– Jättegod glögg, det känns att den är hemgjord, sade besökaren Ulrika Litzell efter att ha smakat på den.

Besökarna Maria Fridlund och Marianne Haraldsson passade bland annat på att kika på alla fina och varma strumpor.

– Det är sådana här man älskar att gå runt i, sade Maria.

Besökarna Maria Fridlund och Marianne Haraldsson tittar på strumpor.
Besökarna Maria Fridlund och Marianne Haraldsson tittar på strumpor. Foto: Marie Andersson

Många shoppade

Ulrica Björklund, medarbetare på Grästorps järnhandel, berättade att de var väldigt nöjda med kvällen.

– Vi är väldigt nöjda med kvällen och tycker det gick över förväntan. Jag tror att alla som var här tyckte det var bra – både kunder och leverantörer. Det handlades en hel del, säger hon.

Marie Andersson

Vivi-Anne Möller kollade på julte under kvällen.
Vivi-Anne Möller kollade på julte under kvällen. Foto: Marie Andersson

Artikeltaggar

AdventButikerGrästorpGrästorps järnhandelHandelJulNäringsliv

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.