Hoppa till huvudinnehållet

Stopp för fikabröd och övernattningar – nya besparingar på sjukhuset

Publicerad:
Reporter Helene Magnusson
Helene Magnusson
helene.magnusson@nlt.se
Det är nu helt stopp för inköp av fikabröd och luncher till regioninterna möten på Skaraborgs sjukhus. (Bilden från ett annat sammanhang)
Det är nu helt stopp för inköp av fikabröd och luncher till regioninterna möten på Skaraborgs sjukhus. (Bilden från ett annat sammanhang) Foto: Andreas Dagström

Stopp för internat vid interna konferenser och inget mer inköp av fikabröd vid regionmöten.

Sjukhusdirektör Stellan Ahlström har fattat ytterligare beslut om besparingar på Skaraborgs sjukhus.

Att minska kostnader för kurser, konferenser, utbildningar och resor, har länge varit en del i sparkraven på Skaraborgs sjukhus.

Men nu har Stellan Ahlström fattat ytterligare ett beslut om att införa stopp för internat vi interna konferenser, utvecklingsdagar och liknande och bestämt höjd restriktivitet för resor och möten utanför Skaraborgs sjukhus.

Beslutet innebär också stopp för inköp av fikabröd och luncher vid regioninterna möten.

”Beslutet om ekonomisk hushållning vid konferenser med mera avser att tydliggöra vad som gäller på Skas och bidra till ökad kostnadsmedvetenhet i det svåra ekonomiska läge som råder”, förklarar Åsa Ranbro Jansson, biträdande sjukhusdirektör, i ett mejl.

Skas Skaraborgs sjukhus akuten läggs ned i Lidköping Stellan Ahlström
Skas Skaraborgs sjukhus akuten läggs ned i Lidköping Stellan Ahlström Foto: Roland Svensson

Artikeltaggar

EkonomiKurserSkaraborgs sjukhusStellan AhlströmUtbildningVästra Götalandsregionen

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.