Hoppa till huvudinnehållet

Passerar 130 varuhus genom nyöppningar: ”Finska kunder gillar Jula”

Publicerad:
Reporter Elin Andersson
Elin Andersson
elin.andersson@nlt.se
Jula öppnar två varuhus till i Finland.
Jula öppnar två varuhus till i Finland. Foto: Jula

Jula skaffar sig fler butiker utomlands.

Under onsdagen och torsdagen öppnas varuhus både i Polen och Finland.

– Vi har fått ett varmt mottagande i Finland och de finska kunderna gillar Jula, säger Julas vd Johan Sjöhagra.

Det är ett år sedan hemmafixarkedjan från Skara öppnade sitt första finska varuhus och expansionen fortsätter nu.

– Vi har haft fantastiska framgångar i Finland. Nu stärker vi vår närvaro ytterligare och hälsar kunderna välkomna till två nya varuhus i Seinäjoki och Hämeenlinna, säger Jaakko Soini, Julas landschef i Finland i ett pressmeddelande.

Den 15 november öppnar Jula i Seinäjoki och den 16 november i Hämeenlinna där man blir granne med den svenska hästsportkedjan Hööks, som också ingår i Jula Holdingkoncernen.

– Vi har fått ett varmt mottagande i Finland och de finska kunderna gillar Jula. Konjunkturen gör att fler söker sig till lågprisaktörer och där har vi en viktig roll att fylla, säger Julas vd Johan Sjöhagra.

Julas vd Johan Sjöhagra när han tillträdde den tjänsten.
Julas vd Johan Sjöhagra när han tillträdde den tjänsten. Foto: Jula

Mer i Polen

Jula-varuhusen i Seinäjoki och Hämeenlinna blir 2 700 kvadratmeter stora med ett sortiment på cirka 15 000 artiklar. Varuhusen skapar runt 40 nya arbetstillfällen där.

Under torsdagen öppnar Jula också sitt tjugonde varuhus i Polen.

– Efter att vi berättat att vi skulle öppna i det här området har många väntat otåligt på Jula. Äntligen är vi klara och den 16 november slår vi upp portarna, säger Arnold Brzezinski, Country Manager, Jula Polen.

– Med Julas nya varuhus i Opole har vi hittat ett bra läge som vi tror starkt på och där vi kan erbjuda våra kunder i regionen bästa möjliga tillgänglighet, säger Johan Sjöhagra, vd på Jula.

Skaraföretaget har nu totalt 132 varuhus.

Läs också

Artikeltaggar

FinlandHandelJulaNäringslivSkaraSkara kommunVaruhus

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.