Hoppa till huvudinnehållet

Villa rättade till felet – till kaptenens glädje: ”Var på det klara med att det inte håller”

Publicerad:
Martin Karlsson gjorde 3-2, tio minuter från slutet, när Villa besegrade Hammarby på Zinkensdamm.
Martin Karlsson gjorde 3-2, tio minuter från slutet, när Villa besegrade Hammarby på Zinkensdamm. Foto: KENTA JÖNSSON

Sex insläppta mot Västerås, och sex insläppta mot Vänersborg.

I mötet med Hammarby prioriterade Villa defensiven.

– Vi var på det klara med att det här inte håller, säger lagkaptenen Martin Karlsson, som gjorde det viktiga 3-2-målet.

Villa har, åtminstone de senaste åren, varit synonymt med få insläppta mål. Det är givetvis försvarsspelet, över hela banan, som ligger till grund för de fina siffrorna.

Den förra säsongen släppte laget in 62 mål i de 24 elitseriematcherna, ett snitt på två och ett halvt mål per match.

Det senaste har det sett annorlunda ut. Villa släppte in sex mål i bortamötet med Västerås och sex nya i hemmamötet med Vänersborg.

– Efter matchen mot Västerås var jag mest besviken. Det sved att släppa in sex mål, säger Martin Karlsson och fortsätter:

– Mot Vänersborg smög det sig in en nonchalans och oödmjukhet i den andra halvleken, där de fick göra några mål. Det var inte bra.

Sedan Vänersborgsmatchen har Villa ägnat tid och energi åt att komma till rätta med problemen.

– Vi pratade mycket om det i måndags och i tisdags. Vi var eniga om att inte släppa in sex mål igen. Anton (Johansson) gjorde en bra match i mål och jag tycker att vi försvarade oss bra. I den första halvleken åkte vi på några kontringar, men där räddade Anton oss, säger Martin Karlsson, som klev in i hjälterollen tio minuter från slutet.

Det var då den helt jämna matchen på Zinkensdamm avgjordes. Ställningen var 2-2 när Felix Pherson skickade in en boll i straffområdet. Den nådde fram till kapten Karlsson.

– Vi fick ögonkontakt när han la in bollen och sedan var det en blandning av flyt och lite skicklighet.

– Jag tog emot bollen, den studsade upp i luften och hamnade mellan mig och målvakten (Viktor Birgersson). Då lyckades jag peta in den över axeln på honom.

Hammarby gjorde ett helhjärtat försök att komma tillbaka, men en tät defensiv satte stopp för planerna. Istället kunde Tim Persson, som tog sig ur måltorkan i den senaste matchen, sätta punkt.

Detta var Villas första utematch, av tre, i elitserien. Martin Karlsson trivdes på Zinkensdamms isparkett, men menade samtidigt att det är skillnad jämfört med vardagslunken under tak.

– Det var tätt med mycket närkamper och bra stämning. Jag tycker att det, rent spelmässigt, om man skulle utvärdera det på samma sätt som inomhus, finns mycket mer att önska, framför allt hur vi bygger upp våra anfall.

– Men hur vi som grupp, karaktärsmässigt, vinner den här matchen är jag nöjd med. Ibland är det lika viktigt.

På tal om viktigt, hur viktigt var 3-2-målet?

– För mig spelar det ingen större roll, men för laget var det viktigt.

Martin Karlsson har precis satt dit ledningsmålet, i den 79:e minuten.
Martin Karlsson har precis satt dit ledningsmålet, i den 79:e minuten. Foto: KENTA JÖNSSON
Högdramatiska slutminuter för Villa – här är betyg och snackisar från ZinkensdammHammarby skapade nerv – så var Villas match på Zinken
Fakta

Bandy

– Elitserien –

Hammarby-Villa

2-4 (0-2)

0-1 Johan Löfstedt (7), 0-2 Felix Pherson (23), 1-2 Isac Karlsson, hörna (58), 2-2 David Jansson (75), 2-3 Martin Karlsson (78), 2-4 Tim Persson (90+1).

Hörnor: 8-10 (5-4).

Utv, Hammarby: 3x10. Villa: 2x10.

Domare: Niclas Schultz.

Publik: 973.

Villa (5-2-3): Anton Johansson - Felix Pherson, Martin Andreasson, Martin Hammarberg, Ludvig Johansson, Erik Säfström - Martin Karlsson, Petter Björling - Johan Löfstedt, Christoffer Edlund, Tim Persson.

Avbytare: Tobias Augustsson, Gustav Friman, Alfred Malm, Gustaf Nilsson, Jesper Thimfors (mv).

Artikeltaggar

BandyHammarby IF BandyföreningVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.