Hoppa till huvudinnehållet

Högdramatiska slutminuter för Villa – här är betyg och snackisar från Zinkensdamm

Publicerad:

Det satt hårt åt, men Villa lyckades få med två poäng från Zinkensdamm.

Matchen slutade 4-2.

3 stjärnor

Han blockerade, han räddade hörnor på volley, han agerade lugnt vid pressade situationer och han styrde försvarsspelet på ett föredömligt sätt. Liberon Martin Hammarberg är värd högt betyg efter sin insats. Hans kollegor i mittförsvaret var inte speciellt långt efter.

2 stjärnor

Martin Karlsson gjorde det viktiga 3-2-målet och var allmänt skicklig, både offensivt och defensivt. Kapten Karlsson känner nog att han har ett större ansvar, i Joel Brobergs frånvaro. Och han tar det där ansvaret, fullt ut.

1 stjärna

Anton Johansson fick chansen på Jesper Thimfors bekostnad. Han ställdes inför en hel del prov, men tog, åtminstone inledningsvis, allt. I den 58:e minuten släppte Anton in det första målen. Trots de insläppa bollarna är han värd ett högt betyg.

Så var matchen

Det var en jämn första halvlek, med växlande tempo. Hammarby skapade några riktigt heta lägen, utan att förvalta dem. Istället var det Villa som gick till paus med en 2-0-ledning. Johan Löfstedt visade vägen med ett lågt skott vid Hammarbymålvakten Viktor Birgerssons bortre stolpe. Felix Pherson ökade på ledningen till 2-0, vilket var halvtidsresultatet. Slutet av den första halvleken präglades av utvisningar. I den andra halvleken reducerade och kvitterade Hammarby. I det läget stod matchen och vägde. Då klev kapten Martin Karlsson fram och gjorde 3-2 för Villa. På tilläggstid fastställde Tim Persson slutresultatet.

Tredje raka på Söder

Villa har nu tre raka seger på Zinkensdamm. Senaste förlusten kom den 11 december 2020, då det blev 3-2. Då var förutsättningarna, till skillnad från på onsdagskvällen, urusla.

Målvaktsskifte

Villa valde att byta målvakt till bortamötet med Hammarby, då Anton Johansson fick chansen på Jesper Thimfors bekostnad. Anton skötte sig bra.

Melker Broberg

Melker Broberg, Lidköpingsgrabben i Hammarby, har spelat fem av sex matcher den här säsongen. Han har inte gjort speciellt mycket väsen av sig.

Fel lag

I den sjätte minuten berättade speakern att Vetlanda tar ledningen, men ändrade sig snabbt. Det går att förstå hans tanke. Johan Löfstedt, smålänningen Johan Löfstedt, gjorde målet.

Närmar sig en comeback

Den 31 oktober, dagen före hemmamötet med Edsbyn, skadade Joel Broberg sitt vänstra knä. I början av november gjordes en magnetröntgen, vilken inte visade på någon allvarlig skada. Joel Broberg siktar på att vara tillbaka om ett par tre veckor. Då är vi i början av december.

På onsdagen spelades säsongens första elitseriematch på Zinkensdamm.
På onsdagen spelades säsongens första elitseriematch på Zinkensdamm. Foto: KENTA JÖNSSON

Första på Zinkensdamm

Matchen var säsongens första på Zinkensdamm och Villas första ute. För Villa väntar ytterligare två utematcher innan elitserien summeras. De spelas mot Motala (fredag 2 februari) och Sirius (fredag 9 februari).

Broberg nästa

Redan på fredag väntar nästa uppgift för Villa. Då gästar sväng-gänget Broberg hemma i Sparbanken Lidköping arena. Om det finns Lidköpingskoppling i Broberg? Jodå, där spelar Karl Tagesson, som via Frillesås, har landat i Söderhamn.

Det finns mycket som skymmer sikten från pressläktaren.
Det finns mycket som skymmer sikten från pressläktaren. Foto: KENTA JÖNSSON

Arenan må ha sin charm, men de som störs av pelarna i Västerås har inte varit på pressläktaren på Zinkensdamm. Från NLT:s position var det sex olika pelare (fönsterkarmar inkluderade) som skymde sikten. Och då är inte tv-teamet inräknat.

Fakta

Bandy

– Elitserien –

Hammarby-Villa

2-4 (0-2)

0-1 Johan Löfstedt (7), 0-2 Felix Pherson (23), 1-2 Isac Karlsson, hörna (58), 2-2 David Jansson (75), 2-3 Martin Karlsson (78), 2-4 Tim Persson (90+1).

Hörnor: 8-10 (5-4).

Utv, Hammarby: 3x10. Villa: 2x10.

Domare: Niclas Schultz.

Publik: 973.

Villa (5-2-3): Anton Johansson - Felix Pherson, Martin Andreasson, Martin Hammarberg, Ludvig Johansson, Erik Säfström - Martin Karlsson, Petter Björling - Johan Löfstedt, Christoffer Edlund, Tim Persson.

Avbytare: Tobias Augustsson, Gustav Friman, Alfred Malm, Gustaf Nilsson, Jesper Thimfors (mv).

Artikeltaggar

BandyHammarby IF BandyföreningVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.