Hoppa till huvudinnehållet

MEDAN DU SOV: Här är nattens händelser

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

En lagerlokal i Kvänum totalförstördes i en brand.

Skaraborg

Räddningstjänsten larmades om en brinnande byggnad i Kvänum, vid 23-tiden på torsdagen. Enligt räddningstjänsten rörde det sig om en lagerbyggnad och när man kom fram till platsen var den helt övertänt. Byggnaden fick brinna ned under kontrollerade former. Polisen har spärrat av vid brandplatsen.

Lagerbyggnad förstörd i kraftig brand

Sverige

Covidvirus som förs vidare från sjuka personer till avloppsvattnet ökar kraftigt, visar mätningar av virusnivåer i avloppsvattnet som Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har genomfört, skriver Dagens Nyheter.

– Nivåerna är jämförbara med de vi såg i december förra året, säger Anna Székely, docent och forskare vid SLU till tidningen.

Siffrorna har mångdubblats i de senaste mätningarna på många platser i landet. Kurvan pekar fortfarande uppåt i flera stora städer som Stockholm, Göteborg och Malmö.

Det syns däremot ingen uppgång av influensavirus i avloppsvattnet. (TT)

En polis i Gävle åtalas för tre fall av misshandel i maj i år, men nekar till brott, rapporterar Gefle Dagblad.

Vid ett tillfälle ska mannen ha slagit med batong på en persons händer och brutit upp armen. En annan gång ska han ha tryckt sitt knä mot en persons nacke och rygg och samtidigt slagit mot nacke och huvud.

I en fordonskontroll drog han ut och sparkade omkull en person. I förhör uppger kollegor att han kan vara våldsam och agera överdrivet. (TT)

Världen

123 migranter från Central- och Sydamerika har hittats inlåsta i en lastbil i Mexiko, meddelar mexikanska myndigheter.

Människorna hittades i staden Matehuala efter att rop på hjälp hörts från ett låst lastbilssläp. De flesta migranter som räddades är från centralamerikanska länder. Bland migranterna var 34 barn.

Departementet går inte in på varför migranterna var inlåsta eller var de var på väg, men liknande grupper av migranter hoppas ofta på att nå USA. (TT)

En ny ö har tittat upp ur vattnet utanför Iwo Jima i Stilla oceanen. Bilder från japanska marinen visar hur ön bryter genom vattenytan den 1 november, rapporterar CNN.

Den nya ön är resultatet av ett vulkanutbrott under vattnet och på bilderna syns ett mörkt askmoln över den lilla ön som nu är del av Ogasawaraöarna.

Vulkanisk aktivitet på platsen har noterats sedan förra året, men utbrottet som slutligen skapade ön skedde den 30 oktober.

Ön ligger cirka 120 mil från det japanska fastlandets södra kust och en kilometer från Iwo Jima. (TT)

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättBränderGävleKvänumMexikoMisshandelSveriges lantbruksuniversitetÅtal

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.