Hoppa till huvudinnehållet

Andra generationen satsar vidare – utvecklar familjeföretaget

Publicerad:
Reporter Mats Rosqvist
Mats Rosqvist
mats.rosqvist@nlt.se
Joelle och Toufic Khalil tillsammans med Neeman Zarour som är ny kock hos Tre Kronor.
Joelle och Toufic Khalil tillsammans med Neeman Zarour som är ny kock hos Tre Kronor. Foto: Mats Rosqvist

Från en att ha varit en renodlad pizzeria blir nu Tre Kronor i Vara en lunchrestaurang med husmanskost. Joelle Abou Khalil och hennes systrar är drivande i utvecklingen av familjeföretaget.

Egentligen såddes fröet redan efter att familjen tog över kafeterian på vårdcentralen och startade Cafe Fikathyme. Kaféet drivs tillsammans av Joelle och hennes systrar Joyce och Jessica.

– Vi började servera lunch och märkte att det gick väldigt bra, berättar Joelle.

När sedan familjen kunde anställa Neman Zaarour som tidigare drev Vara Restaurang fanns förutsättningar att utveckla Tre Kronor. Under denna vecka har man startat med lunchbuffé med svensk husmanskost.

– Vi tänker att det handlar om att erbjuda kunderna mer variation. En kanske vill ha en pizza, en annan vill äta vanlig lunchmat, säger Joelle.

Pappa Toufic finns dock kvar på Tre Kronor, om än lite mer i bakgrunden är tidigare.

– Men han kommer att fortsätta baka pizzor, förklarar Joelle.

Joelle Abou Khalil hör till den yngre generationen i familjeföretaget.
Joelle Abou Khalil hör till den yngre generationen i familjeföretaget. Foto: Mats Rosqvist

Joelle är uppväxt i Vara men bodde och arbetade under en tid i Libanon som projektledare på Ung företagsamhet. Entreprenörskap och företagande ligger henne varmt om hjärtat. Även om Vara inte är så stort, tror hon att det finns möjlighet att utveckla företaget.

– Jag vill komplettera snarare än att tävla med andra företag, säger hon.

Hon avslöjar även att hon har en annan ambition på sikt, nämligen att få Varaborna att få upp ögonen för libanesisk mat. Att ha temakvällar är ett sätt. Lunchbuffén ger också möjlighet till vissa libanesiska inslag. Projektet är dock långsiktigt.

– Jag har hållit på ett par tre år men jag ger mig inte.

Artikeltaggar

EntreprenörskapFöretagandeHandelLibanonMat och dryckRestaurangerTre Kronor

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.