Hoppa till huvudinnehållet

Kvänums hemtjänst i nya lokaler – ändamålsenliga och fräscha

Publicerad:
Reporter Mats Rosqvist
Mats Rosqvist
mats.rosqvist@nlt.se
Camilla Berglin fick uppdraget att klippa invigningsbandet.
Camilla Berglin fick uppdraget att klippa invigningsbandet. Foto: Mats Rosqvist

Rum för planering och dokumentation, nya toaletter och fikarum - och så en snabb väg ut till bilarna för att ta sig ut till brukarna. Kvänums hemtjänst har fått nya och mer ändamålsenliga lokaler än tidigare.

Förändringen har gjorts möjlig genom en rockad som innebar att dagverksamheten på Tornumsgården flyttade ur en del utrymmen. Därmed kunde hemtjänsten få ta sina nya ytor i anspråk.

Lokalerna har byggts om och fräschats upp och i tisdags var det dags för invigning. där gästerna, som bland annat kom från socialförvaltningens ledningsgrupp, kunde se resultatet.

I ena änden av korridoren finns numera ett stort planeringsrum där hemtjänstpersonalen har sina genomgångar innan de ger sig ut på sina turer till brukare. I korridoren utanför har arbetsrum där personalen kan arbeta ostört med dokumentation ställts i ordning. Längs korridoren finns även tvättrum och fikarum. En tidigare stor toalett har blivit två normalstora. Allt nytt och uppfräschat.

Enhetschefen Elisabeth Lexén är glad över de nya lokalerna.
Enhetschefen Elisabeth Lexén är glad över de nya lokalerna. Foto: Mats Rosqvist

Enhetschefen Elisabeth Lexén pekade på ytterligare en stor fördel, nämligen att lokalerna numera finns på första våning med en egen utgång i änden av korridoren.

– Tidigare fick vi gå upp och ned för trappor när vi skulle in och ut. Nu kan personalen bara gå rätt ut till bilarna precis utanför.

Elisabeth Lexén höll för övrigt ett invigningstal där hon bland annat citerade Sören Kierkegaards ord.

– All äkta hjälpsamhet börjar med ödmjukhet inför den jag vill hjälpa och därmed måste jag förstå att detta med att hjälpa inte är att härska utan att tjäna.

Efter att Camilla Berglin från personalen klippt band väntade uppvaktning med blommor samt bubbel och mingel.

Artikeltaggar

HemtjänstInvigningarKvänumMänskligtVård och omsorg

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.