Hoppa till huvudinnehållet

Verkstad växer – Oskar har flyttat företaget: ”Investerar för en hållbar framtid”

Publicerad:
Reporter Åsa Mwansa
Åsa Mwansa
asa.mwansa@nlt.se
Oskar Lundmark ser fram emot att kunna utveckla företaget i de nya lokalerna.
Oskar Lundmark ser fram emot att kunna utveckla företaget i de nya lokalerna. Foto: Åsa Mwansa

För snart sju år sedan tog Oskar Lundmark, 36, över en äldre bilverkstad på Badhusgatan i Vara. Nu har han flyttat företaget till Stallgatan och inviger de nya lokalerna den 17 november.

– Vi växte ur de gamla och fick chansen att hoppa på detta tåget, säger han.

Lundmarks bil och maskin startade som ett enmansföretag, men Oskar fick snabbt mycket att göra och har ökat omsättningen för varje år. Från att ha jobbat ensam har han nu två heltidsanställda i verkstaden och ytterligare ett gäng som jobbar deltid.

Niclas Hjelm är det senaste tillskottet och har precis börjat jobba på företaget.

– Jag ska ta emot kunder så att Oskar kan göra det han är bäst på, säger han.

Niclas var tidigare kund för ett annat företag och han blev djupt imponerad när han kom till de nya lokalerna första gången.

– De är ändamålsenliga på ett helt annat sätt. Det är högt till tak, modernt och med lyftar som klarar av det mesta, säger han.

Niclas menar också att läget är perfekt, nära den nya rondellen vid ringleden. Företaget både syns bättre och är lättare att hitta.

Flytten gick i maj, och de tänkte vänta med invigningen tills gården utanför hade asfalterats. Men det har dröjt.

– Nu sa vi att vi inte kan vänta längre, vi vet inte riktigt när det kommer bli gjort. Så planen är att ha invigning den 17 november, berättar Oskar.

Från lunch och framåt eftermiddagen är allmänheten välkommen att ta sig en titt och smaka på nygrillade hamburgare. På kvällen är det sedan festligheter för särskilt inbjudna VIP-gäster.

Största delen av företagets verksamhet handlar om personbilar och transportbilar.

– Nybilsgarantier gäller även här, oavsett kedja, så vi gör allt ifrån förstaservice på nya bilar till reparationer av veteranbilar, båtar och trädgårdsmaskiner. Däck och fälg har vi också, säger Oskar.

Han är dessutom högvoltstekniker och kan ta sig an nya elbilar.

– Det är ju framtiden, så det gäller att vara med från början. Det kan nog bli tufft för många verkstäder annars. Då blir det så mycket på en gång som man behöver investera i för en hållbar framtid, om man vill finnas kvar om tio år.

Lundmarks maskins ägare Oskar Lundmark och kundmottagare Niclas Hjelm visar upp de nya lokalerna för allmänheten den 17 november.
Lundmarks maskins ägare Oskar Lundmark och kundmottagare Niclas Hjelm visar upp de nya lokalerna för allmänheten den 17 november. Foto: Åsa Mwansa

Artikeltaggar

ElbilarInvigningarMotorVaraVerkstäder

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.