Hoppa till huvudinnehållet

Man död efter svåra lastbilsolyckan i Trollhättan – körfält hålls avstängt

Publicerad:
En stor olycka har inträffat på Stallbackabron i Trollhättan. Arkivbild.
En omfattande olycka inträffade på Stallbackabron i Trollhättan. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Föraren till lastbilen som blev hängande ut över kanten på Stallbackabron i Trollhättan efter en olycka har avlidit, meddelar polisen.

Det olycksdrabbade körfältet kommer att vara avstängt resten av dagen.

En lastbil körde på tisdagskvällen in i sidoräcket, började brinna och blev hängande ut över kanten på Stallbackabron i Trollhättan. Lastbilen riskerade att störta ner i Göta älv men strax efter midnatt, natten mot onsdagen, lyckades räddningstjänsten få upp ekipaget.

– Vi kunde bärga upp den på bron strax efter midnatt, säger Patrik Karlsson, vakthavande befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund, till TT.

Föraren till lastbilen har anträffats avliden efter olyckan, meddelar polisen på onsdagen. Polisen misstänker att han är utländsk medborgare och har ännu inte med säkerhet kunnat identifiera honom.

Ska fastställa identitet

"Polisen samarbetar därför med utländska myndigheter för att kunna fastställa en identitet och komma i kontakt med anhöriga", skriver polisen på sin hemsida.

På onsdagsförmiddagen har tre av fyra körfält över bron öppnats, men hastighetsbegränsningen har sänkts från 70 till 50.

Det återstående körfältet i norrgående riktning där olyckan inträffade kommer att vara avstängt åtminstone hela onsdagen.

– Nu ska vi städa upp så att vi kan göra vidare skadeinspektioner för att kunna få en bra lägesbild om hur skadad asfalten är. Någon direkt prognos har vi inte i nuläget, säger Angelika Knutsson, presskommunikatör på Trafikverket.

– Det är sot och skräp och sådär som behöver saneras först.

Två personbilar inblandade

Förutom lastbilen var även två personbilar inblandade i olyckan på tisdagskvällen. Händelseförloppet är oklart. Men initialt har en personbil och lastbilen kolliderat, sedan har även en andra personbil blivit påkörd, enligt polisen som upprättade en anmälan om grov vårdslöshet i trafik.

En person fördes till sjukhus med ambulans efter olyckan. Sjukhuset meddelade senare att det är en man som skadats lindrigt.

Ytterligare två personer skadades, men behövde inte sjukhusvård.

Artikeltaggar

IF GötaLastbilarOlyckorOlyckor och katastroferPeter AdlerssonSjukhusTrafikTrafikverketTrollhättan

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.