Hoppa till huvudinnehållet

Tränarprofilen nobbar LFK – klubben om jakten på en lösning: ”Så snart som möjligt”

Publicerad:
Reporter Pontus Pettersson
Pontus Pettersson
pontus.pettersson@nlt.se
Patrik Andersson, här under sin sejour i Skara FC, har tackat nej till att bli ny tränare i Lidköpings FK.
Patrik Andersson, här under sin sejour i Skara FC, har tackat nej till att bli ny tränare i Lidköpings FK.

Lidköpings FK har fått nobben av Patrik Andersson.

Nu går jakten på en ny huvudtränare vidare för division 2-klubben.

– Det viktigaste är att det blir rätt och bra, säger Patrik ”Plätta” Gustafsson från LFK:s sportgrupp.

Lördagen den 21 oktober avslutade Lidköpings FK säsongen 2023 med att besegra Yxhult med 2-0 på bortaplan. Den matchen blev också den sista för huvudtränaren Jakob Matanovic, som tidigare i höstas deklarerade att han skulle lämna LFK för en roll som sportchef i Brommapojkarnas ungdomsverksamhet.

Någon ny tränare är ännu inte på plats på Framnäs, men enligt uppgifter till NLT är Patrik Andersson, som inledde karriären i Sils IF och närmast kommer från fyra år i division 3-klubben Tidaholms GoIF, ett av namnen som LFK har varit i kontakt med.

Något som Patrik ”Plätta” Gustafsson på måndagen bekräftar för NLT.

– Ja, vi var i kontakt med honom för ett tag sedan, säger ”Plätta”.

Hur gick snacket där?

– Vi hade en diskussion kring att Patrik skulle ta över som tränare, men han tackade nej. Det finns inte så mycket mer att säga om det. Han dyker förmodligen upp någon annanstans snart.

Var han ert förstaval?

– Det är alltid en avvägning vad som är förstaval och inte. Vi hade en naturlig kontakt med honom, då han är en bra tränare, säger ”Plätta”.

Inte aktuell

Med Patrik Andersson borta ur bilden går Lidköpings FK:s tränarjakt vidare. Patrik Gustafsson berättar, utan att gå in på några namn, att klubben är i kontakt med flera olika alternativ.

– Vi får se vad som händer den närmaste veckan. Vår ambition är förstås att det ska bli klart så snart som möjligt, inte minst för att spelarna ska veta vad som gäller, men det viktigaste är att det blir rätt och bra, säger Patrik Gustafsson.

Just Patrik Gustafsson har ju en lång tränarsejour i Lidköpings FK bakom sig, då han var huvudansvarig för herrlaget från 2015-2021. Efter det har det slutat i två ettårslösningar på tränarsidan (Stefan Strind följt av Jakob Matanovic).

– Vi vill gärna ha en tränare på lite längre sikt, säger ”Plätta”.

Kan det bli aktuellt att du tar över igen?

– Nej.

Patrik Gustafsson.
Patrik Gustafsson. Foto: Thomas Kühnel

Även på spelarsidan pågår arbetet för fullt med att pussla ihop en slagkraftig trupp. I dagsläget är det tre spelare, Alfons Thörn, Hugo Eriksson och Oliwer Östlind, som har kontrakt över säsongen 2024.

– Utöver det är vi muntligt överens med en handfull spelare till. Vi för positiva samtal med samtliga spelare och jag tycker att vi ligger bra till där. Speciellt med tanke på att vi inte har en tränare klar än, säger Patrik Gustafsson.

Det återstår att se när den biten är i hamn.

Läs också

Artikeltaggar

FotbollLidköpings FKPatrik Gustafsson

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.