Hoppa till huvudinnehållet

MEDAN DU SOV: Här är nattens händelser

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Man räddades ur sjö i Karlsborgs kommun.

En person avliden i samband med en singelolycka utanför Linköping.

Mer än 20 döda i artillerianfall i Sudan.

Skaraborg

På natten till måndagen gjordes en utryckning till Kopparsjön vid Mölltorp i Karlsborgs kommun.

Polisen larmades klockan 01.41. En stund senare även räddningstjänst som åkte till platsen och assisterade i insatsen tillsammans med ambulanspersonal.

– Anmälare hör en man skrika på hjälp. Patrull och räddningstjänst hittar sedan en man i sjön. Han är ensam, vaken och talbar. Men nerkyld, säger Fredrik Bergström, stationsbefäl vid Skövdepolisen.

Mannen, som är i 40-årsåldern, togs upp ur vattnet.

– Ambulans har kollat på honom och han anses färdigvårdad, säger Bergström.

Det hela ska ha föranletts av att mannen cyklade på närliggande Skolgatan.

– Han ska ha cyklat ner mot sjön, sedan minns han inte mycket mer än att han fastnar i lera på botten och inte kan ta sig upp, säger Bergström.

Sverige

En person har omkommit i en singelolycka med en bil utanför Linköping, rapporterar P4 Östergötland.

Bilen började brinna efter olyckan, som inträffade sent på söndagseftermiddagen.

– Det är oklart hur det här har gått till. Det finns uppgifter om att den kört in i en bergvägg innan den fattade eld, säger Erik Creutz vid polisen till TT.

Polisen ska utreda dödsolyckan. Bilen är beslagtagen för en teknisk undersökning. (TT)

Världen

Mer än 20 personer dödades i ett artillerianfall i Sudans huvudstad Khartum på söndagen. En sudanesisk hjälporganisation uppger att attacken träffade en marknad i staden.

Även på lördagen attackerades Khartum, då minst 15 civila dog i ett artillerianfall som träffade ett bostadsområde.

Det står inte helt klart vilken falang som stod bakom attackerna. Sudan är sönderrivet av strider mellan armén och den paramilitära styrkan Rapid Support Force (RSF) som tidigare delade på makten i landet.

Sedan april har de två styrkorna slagits om makten där Khartum och regionen Darfur är de främsta krigsskådeplatserna. I slutet av oktober meddelade parterna att de hade återupptagit fredsförhandlingar i Saudiarabien.

Över 10 000 personer har dödats i samband med striderna och enligt FN har över 6 miljoner människor tvingats fly. (TT-AFP)

Gisslantagaren på Hamburgs flygplats överlämnade sig till polis efter 18 timmars drama. Hans fyraåriga dotter var till synes oskadd.

Polisen bekräftade via sociala medier att gisslandramat var över på söndagseftermiddagen. Mannen greps utan motstånd efter att frivilligt lämnat den bil där han hade förskansat sig. Uppgiften om flickans tillstånd kom också från polisen.

Vid 18-tiden på söndagen kunde flygtrafiken återupptas.

Dramat hade pågått sedan lördagskvällen när mannen körde in på den internationella flygplatsens start- och landningsbanor, och ställde bilen invid ett plan från Turkish Airlines, vid dess vinge.

Med i bilen var mannens fyraåriga dotter. Enligt polis var orsaken till gisslandramat en vårdnadstvist. (TT)

Artikeltaggar

FNFredrik BergströmLinköpingOlyckorOlyckor och katastroferSingelolyckorSkolgatanSudanSveriges Radio P4Turkish Airlines

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.