Hoppa till huvudinnehållet

Konfronterade män som rökte – fick en spottloska tillbaka

Publicerad:
Reporter Jesper Ottoson
Jesper Ottoson
jesper.ottoson@sla.se
Polisen har gripit två män i Skara misstänkta för olaga hot och försök till misshandel. Arkivbild.
Polisen har gripit två män i Skara misstänkta för olaga hot och försök till misshandel. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Två män har gripits av hundpatrull i Skara.

De ska ha spottat en annan man i ansiktet och hotat honom med en flaska.

– Vi hade tur som hade en hundpatrull i närheten, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen.

En man i 40-årsåldern var på väg hem från jobbet när han konfronterade två män som stod och rökte inomhus på resecentrum i centrala Skara. Då hotades han med en flaska och fick en spottloska i ansiktet tillbaka. Händelsen inträffade strax efter klockan 17 på fredagen.

Båda männen sprang sedan från platsen men kunde senare gripas.

– Som tur är hade vi hundförare i närheten som snabbt var på plats. Och med hjälp av hunden lyckades man spåra de här männen och få kontroll på dem. När patrullen anlände kunde de gripas, berättar Peter Adlersson på polisen.

De gripna männen är i 30- respektive 60-årsåldern. Båda misstänks för olaga hot, medan mannen i 30-årsåldern även är misstänkt för misshandel samt brott mot knivlagen.

– Han ska ha kastat en flaska mot målsägandens fot och därför misstänks han för misshandel. Dessutom hade han en kniv på sig, säger Lidköpingspolisens stationsbefäl Lars Wallin.

Mannen i 40-årsåldern som slog larm om händelsen ska inte ha fått några fysiska skador, uppger polisen.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättGripandenMisshandelOlaga hotPeter AdlerssonSkara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.