Hoppa till huvudinnehållet

Fortsatt under samma tak – men flyttar till andra sidan väggen: ”Kul med förändring”

Publicerad:
Under början av oktober gick flyttlasset till Prebens gamla klädbutik som Annika Falk Ellgren och Johanna Nilsson tagit över med sina respektive verksamheter.
Under början av oktober gick flyttlasset till Prebens gamla klädbutik som Annika Falk Ellgren och Johanna Nilsson tagit över med sina respektive verksamheter. Foto: Sören Turesson

Efter 15 respektive 5,5 år har Annika Falk Mode och Design och Johannas hudvård i Lidköping flyttat sina verksamheter.

Men inte så värst långt då den nya lokalen är vägg i vägg med den gamla.

– Vi är jättenöjda, och vi kände oss hemma på en gång, säger de.

Annika Falk Mode och Design och Johannas Hudvård har tagit över Prebens gamla klädbutik på Mellbygatan som i dag ligger vägg i vägg med den dåvarande lokalen de huserade i.

Under maj månad fick de förfrågan att ta över lokalen och tackade ja. I oktober gick flyttlasset och de kunde öppna upp dörrarna till den nya lokalen.

NLT besökte dem innan flytten ägde rum. De båda var förväntansfulla och berättade att de kommer köra på samma koncept som innan.

– Vi flyttar bara en dörr. Butiksytan är väl i stort sett lika stor, men vi vill åt de andra utrymmena. Vi är trångbodda här, berättade Annika Falk Ellgren innan flytten ägde rum.

– Den nya lokalen är också bättre planerad för oss båda, sade Johanna Nilsson.

Vid besöket höll de på att göra i ordning den nya lokalen för att sätta sin prägel på den. De berättar att flytten blir som en nystart för deras respektive verksamheter.

– Vi hade kanske inte behövt byta lokal, men vi tycker att det är kul för oss själva med att det händer någonting samt även för kunderna, berättar Annika.

– Det är alltid kul med lite förändring, säger Johanna.

Johanna Nilsson, som driver Johannas Hudvård, har fått ett större utrymme i den nya lokalen där hon tar emot och behandlar sina kunder.
Johanna Nilsson, som driver Johannas Hudvård, har fått ett större utrymme i den nya lokalen där hon tar emot och behandlar sina kunder. Foto: Sören Turesson

”Blir något nytt”

Annika och Johanna har märkt att de och Prebens frisörsalong har lite samma kunder. Med den nya lokalen, som har en öppning till frisörsalongen, kommer kunder få hela kitet menar Annika.

Vad har ni för förhoppningar?

– För mig och butiken så hoppas jag att det blir som det varit tidigare, men att det blir någonting nytt. Mellbygatan är väldigt omtyckt och den vill man inte flytta ifrån. Så jag hoppas att kunderna tittar in och kommer bara en dörr längre bort, säger hon.

– Jag ser också fram emot detta väldigt mycket. Jag har trivts väldigt bra här men jag tror att det här blir bättre. Lite rejälare på något sätt, ett lyft tror jag. Så det ska bli väldigt roligt, säger Johanna.

Flyttade in i början av oktober

Några veckor senare kommer NLT på besök igen, denna gången i den nya lokalen. Under början av oktober gick flyttlasset och butiken kunde öppna upp dörrarna direkt.

– Vi är jättenöjda, och vi kände oss hemma på en gång, säger Johanna och Annika håller med.

– Det är trevligt att ha Prebens frisörsalong nära då vi pratar med varandra mellan draperierna. Och det känns som man bara vill vara här, vi var nog lite färdiga i den gamla lokalen, säger Annika.

Vad har ni fått för respons av kunderna?

– Det har bara varit positivt, det tycker jag. Det är ju inte så svårt för dem att hitta hit så som man tänkte för början. Under tjejkvällen som var nu i oktober var det jättefin respons här också.

”Vi är jättenöjda. Vi kände oss hemma på en gång”, berättar Johanna och Annika.
”Vi är jättenöjda. Vi kände oss hemma på en gång”, berättar Johanna och Annika. Foto: Sören Turesson

Artikeltaggar

ButikerDesignHandelKläderLidköpingMellbygatanModeNäringsliv

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.