Hoppa till huvudinnehållet

HC Lidköping föll i förlängningen mot Hanhals Kings: ”Stabila men inte mer”

Publicerad:
HCL:s Oscar Forsmark deppar.
HCL:s Oscar Forsmark deppar. Foto: Thomas Kühnel

HC Lidköping fick bara med sig en poäng borta mot Hanhals Kings i hockeytvåan södra A herr. Matchen avgjordes först i förlängningen där Hanhals Kings var starkast, och slutresultatet blev 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0).

– Tight match där vi är stabila men inte mer. Många lägen har vi men har svårt å få in den, plus till vårt penaltykill, kommenterade HC Lidköpings tränare Nicklas Svedberg efter matchen.

Axel Fritiofsson blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 1.11 in i förlängningen.

Den första perioden slutade mållös. Det var först 18.02 in i andra perioden som Hanhals Kings tog ledningen genom Alexander Insulander på pass av Albin Andersson och Axel Fritiofsson.

2.16 in i tredje perioden slog Hampus Johansson till framspelad av Victor Svedberg och Fabian Antonsson och kvitterade för HC Lidköping. I förlängningen tog det 1.11 innan Hanhals Kings avgjorde till 2-1. Matchvinnare för hemmalaget blev Axel Fritiofsson, på pass av Tim Olsson.

Hanhals Kings har två segrar och tre förluster och 12–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan HC Lidköping har fyra vinster och en förlust och 16–7 i målskillnad. Förlusten var HC Lidköpings andra uddamålsförlust.

Hanhals Kings nya tabellposition är sjätte plats, medan HC Lidköping är på femte plats.

Onsdag 8 november 19.00 spelar HC Lidköping hemma mot Mölndal.

Artikeltaggar

Hanhals IFHC LidköpingHockeyTvåan södra AIshockey

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.