Hoppa till huvudinnehållet

Konserthuset i Grästorp blir magiskt: ”Kul att kunna erbjuda en variation på aktiviteter”

Publicerad:
Sara Tenggren, Carina Andersson och Inger Nordström dansar i såpbubblorna och längtar till söndagsmagin som börjar femte november.
Sara Tenggren, Carina Andersson och Inger Nordström dansar i såpbubblorna och längtar till söndagsmagin som börjar femte november. Foto: Emma Hurtig

En magisk upplevelse med festlig stämning och något utöver det vanliga söndagsgörat.

Det är vad som utlovas i Grästorps konserthus fem söndagar från och med november och fram till mars.

– Det är kul att vi kan erbjuda en variation på aktiviteter i kommunen, säger bibliotekarie Carina Andersson, en av arrangörerna.

Dessa söndagar hålls nämligen det som går under namnet Söndagsmagi, ett projekt som arrangeras av Grästorps kommun genom medel från Åse Viste sparbanks Åse-Vistefonden.

Kulturansvariga Inger Nordström och bibliotekarien Carina Andersson är hjärnorna bakom evenemangen:

– Vi kommer att bjuda på en serie offentliga barnföreställningar i konserthuset, det kommer att bli magiska och festliga söndagar, berättar Inger.

Barnföreställningarna riktar sig till barn i olika åldrar, från två år upp till elva, och kommer också att vara roliga och av intresse för familjens äldre generation.

Carina har sedan ett antal år tillbaka bokat de uppträdanden som visats på skolan. Det är hon som har plockat samman programmet till Söndagsmagin:

– Det blir något som passar olika åldrar så att det inte bara är för en och samma åldersgrupp. Det blir för de åldrar som fortfarande tycker att det är okej att gå på föreställningar med sina föräldrar, eller med sina mor- och farföräldrar.

Hon fortsätter:

– Barnen får ju se föreställningar i skolan, men det saknas föreställningar som man kan gå på med familjen. Det är kul att vi kan erbjuda en variation på aktiviteter i kommunen.

Fritt inträde

Som tidigare nämnt blir dessa magiska söndagseftermiddagar verklighet tack vare Åse Viste sparbank. Sara Tenggren är marknadsansvarig på banken och positiv till projektet:

– Vi vill ge tillbaka till bygden, den vinst vi får ger vi tillbaka. Vi vill ju ha ett levande samhälle, därför är det jätteroligt att vi kan vara med och bidra till detta, säger hon.

100 000 kronor är vad Grästorps kommun får för sitt magiska initiativ. Det gör att alla föreställningar har gratis inträde, vilket i sin tur ger fler möjlighet att se uppträdandena.

– Det enda är att man måste boka plats, och det gör man via biblioteket. Olika föreställningar tar in olika mycket publik, det rör sig mellan 60 och 80 platser. Eftersom vi gärna vill fylla de platserna riktar vi oss också till andra kommuner, men vi vill ju inte att någon ska behöva vända i dörren, därför måste man boka plats, säger Inger Nordström.

Fem föreställningar

5 november: Hur ska det gå för Babette? 6-11 år

3 december: Didi och Gogo väntar på bussen, 2-7 år

28 januari: Min vän Rita, 3-8 år

25 februari: Flodhästen och alla andra hästar, 3-7 år

24 mars: Mirakelpojken, 3-8 år

Artikeltaggar

Åse Viste SparbankFöreställningarGrästorpGrästorps kommunGrästorps kommun (org)Grästorps konserthusInger NordströmMänskligtNöje/KulturSara Tenggren

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.